Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)&8217;un Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinasyonunda, Dışişleri Bakanlığı işbirliği ve TİM&8217;in destekleriyle 13-18 Haziran 2010 tarihinde İstanbul Expo Center Fuar Merkezinde organize ettiği, &8220;Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü&8221; programına Bartınlı sanayici ve işadamlarını davet eden BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, zirvede dünya genelinde 5 kıtadan gelen müşteriye Türkiye&8217;deki fabrikalarını gösterme, ürünlerini tanıtma imkanının kaçırılmaması gerektiğini söyledi.


Katılımcı sayısı düşürüldü


Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü programına 150 ülkeden 2 bin ithalatçı firma ve işadamının katılacağını belirten Başkan Birol Dikyurt, daha rahat görüşmeler yapılabilmesi için geçen sene 3 bin olan yerli işadamı katılımının bu yıl toplamda bin 400 firma olarak sınırlandığını kotası söyledi. Başkan Dikyurt bu sayede 2 tam gün randevulu görüşme süresinde ikili iş görüşmeleri gerçekleştirileceğini söyledi.


Bu fırsat kaçmaz


Dikyurt, &8220;Bu zirve programına Afrika, Amerika, Latin Amerika, Ortadoğu, Balkanlar, Uzakdoğu, Asya ve Avrupa&8217;dan firmalar işbirliği ve ticaret için İstanbul&8217;da Türk işadamları ile bir araya gelecek. Programa ayrıca birçok ülkeden ticaret bakanları, ticaret odası başkanı ve gazeteciler de katılacak. Program sonunda 40 bin ikili iş görüşmesi kapsamında 7 milyar dolarlık bir ticaret hacminin oluşması hedefleniyor. Bu önemli zirvenin üyelerimiz sanayici ve işadamlarımız tarafından kaçırılmaması gerektiğini düşünüyoruz&8221; dedi.


2023 hedefi 500 milyar dolar


2023 yılında Türkiye´nin 500 milyar dolar ihracat hedefi olduğuna değinen BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, &8220;TUSKON&8217;un düzenlediği bu tür programlar kaçırılmayacak fırsatlardır. Bartınlı sanayiciler olarak dersimize iyi çalışıp yurt dışında pazarlar bulup 5 kıtadan ayağımıza gelen işadamlarıyla ticari dostluklar kurup karşılıklı yatırımlar yapalım. Bartınlı işadamları olarak hem ülke ekonomisine, hem de ilimizin ekonomisine katkıda ulunmuş olacağız&8221; diye konuştu.


Son başvuru 31 Mayıs


Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü programına son başvurunun 31Mayıs 2010 tarihi olduğunu ifade eden Başkan Dikyurt kısıtlı sayıdaki katılımcı listesine girilebilmesi için bir an evvel www.tuskonwtb.com adresinden başvuruların yapılması gerektiğini söyledi. Programa katılım ücretinin KDV dahil 300 Euro olduğunu ifade eden Başkan Birol Dikyurt, www.tuskonwtb.com dışında telefon, faks, mail, başvuru formu vs. ile başvuruların kesinlikle kabul edilmediğini kaydetti.

Editör: Pusula Gazetesi