Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve belediye meclis üyeleri Beşiktaş Taraftarı Derneği´ni ziyaret etti. Ziyarette Sevgi Barış Dostluk Festivali´nde yapılacak olan etkinlikler üzerinde görüş birliği yapıldı. Ereğli Beşiktaş Taraftarları Derneği Başkanı Tarkan Adik, &[#]8220;Türkiye´nin en büyük festivali olan Sevgi Barış Dostluk Festivali´ne, katkımız olması için elimizden geleni yapıyoruz. Beşiktaş Taraftarları Derneği olarak birkaç Beşiktaş´lı futbolcuyla görüşme halindeyiz. İmza günü tertiplemeyi düşünüyoruz. Umduğumuz olursa, çalışmalarımız sonuç verirse, festivalimize çok güzel bir etkinlikle katkı vermiş olacağız&[#]8221; dedi.
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, &[#]8220;Festivalimize katkı sağlayacak her düşünceye, öneriye açığız. Bizim yaptığımız festivallerin hiç biri sıradan bir festival havası içinde olmadı. Hepsi birbirinden güzel etkinlikler ve organizasyonlarla geçti. Bu senede sürprizlerimiz var. Görüşmelerimiz devam ediyor. Gazetelerde çeşitli sanatçıların festivale geleceği şeklinde haberler doğru değil. Şuan görüşmelerimiz devam ediyor. Kesin bir şey belli değil&[#]8221; diye konuştu.
&[#]8220;Posbıyık, festivalde toplanan paralarla Ereğli´ye fabrika yapsın&[#]8221; şeklinde söylemlere de cevap vererek, &[#]8220;Biz, festivalimizi sponsorlarla yani Ankara´dan yurtdışından aldığımız reklam gelirleriyle finanse ediyoruz. Ereğli´ye fabrika yapmak, benim görevim değil. Milletvekilleri para toplasın yapsın fabrikaları. Bana artık kanalizasyon, asfalt için gelmiyor vatandaşlar. ´İşsizim, açım´ diye geliyorlar. İşsiz üniversite mezunları var. Üzülüyorum ve moral vermeye çalışıyorum. Bu festivali vatandaşlarımız, biraz olsun ekonomik sıkıntıları dertlerini unutabilsinler diye düzenliyoruz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi