Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Çaycuma Belediye Başkanı Mihat Gülşen´in Zonguldak Belediyesi için söylediklerini yanıt verdi. Başkanı Eşref, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen´e &[#]8220;İsmail Eşref´in hizmet edip edemediği kararını halk seçimlerde verdi. Bunun hesabı Mithat Gülşen´e düşmez´ şeklinde cevap verdi. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen´in Ankara´dan Zonguldak´a giriş olan Asma Mahallesi kötü görüntüsüyle ilgili yaptığı eleştiriye Belediye Başkanı İsmail Eşref; &[#]8220;Asma´da göçebelik ve gece kondulaşma var. Tabi ki iyileştirilmeli ama bu iyileştirme kentsel dönüşümle mümkün. Ben sosyal konutlar üretmek için TOKİ´yi teklifte bulundum. Çalışmalar sürüyor&[#]8221; dedi.


´Bunun hesabı Mithat Gülşen´e düşmez´


Çaycuma Beyediye Başkanı Mithat Gülşen´in kendisi hakkında yaptığı eleştirilerle ilgili Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref şunları söyledi:
&[#]8220;Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen´in Zonguldak´ta bugüne kadar yapılan çalışmalarda geldiği noktayı hiç irdelemeden görüş ifade etmesi, eksik bakış açısı ve bir ilçe belediye başkanı İl´le ilgili yaptığı ve yapacakları işlerle ilgili böyle bir ifade de bulunmasını yanlış buluyorum.
Herkes kendi işine baksın. Ben Zonguldak için gerekli çabaları gösteriyorum ki yeniden buraya seçildim. İsmail Eşref´in hizmet edip edemediği kararı halk seçimlerde verdi. Bunun hesabı Mithat Gülşen´e düşmez. Ben bir senedir Zonguldak Belediyesi´nin önce ekonomisini düzelteceğim dedim. Düzelttim ve geçinir hale geldik. Ben kabul ediyorum zaten bir yıl içinde bir şey yapmadım diye. Bunun kimsenin söylemesine gerek yok.
Zonguldak Belediyesi´nin dışından bir belediye başkanının kendi ilgi alanı dışındaki bir konuyu değerlendirmesi yanlış.


´Belediyeyi basamakolarak kullanmasın´


Belki &[#]8216;Çaycuma Zonguldak´ın bir ilçesidir, ben de Merkez adına söz söylerim&[#]8217; diye bakıyorsa o zaman başka görevlere geldiği zaman bunu söylemesi lazım. Böylece hedefi varsa bunu zamanı geldiğinde açıklasın. Yani ileri de bir üst görevde Zonguldak´a hükmedecek bir yere talep ediyorsa bunu olduğu zaman söylesin.
Şimdiden bunun zeminini araştırmak için Zonguldak Belediyesi´ni kendine basamak olarak kullanmasın. Ben Mithat arkadaşımı İl Genel Meclis Üyeliğinden bu yana tanıyorum.
Böyle bir hata yapacağını ve bu tür davranış içerisinde bulunacağını hiç tahmin etmezdim. Bu lüzumsuz bir adım ama zihnindeki gerekçeleri bilemezdik. Zonguldak hakkında bir şey söylüyorsa ileri de kendisi içinde ne düşünüyorsa bunu da söylemesi lazım.
Zonguldak Belediyesi kurulduğundan bu yana her Belediye Başkanı kendi kabiliyeti çerçevesinde Zonguldak´a hizmet etmeye çalıştı. Kimse bunu görmezden gelemez.

´Evet Asma Mahallesi kötü, iyileştirilmeli´


Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin iyi bir noktada olduğuna inanıyorum. Zonguldak´ta bir çok yatırım gerçekleştirildi. Bunları göz ardı edilerek lavuar alanı ve Zonguldak´ın girişi olarak konuşmak abestir. Evet, Ankara´dan Zonguldak´a giriş olan Asma Mahallesi kötü. Orada göçebelik ve gece kondulaşma var. Zonguldak´ın yüzde 70&[#]8217;i zaten gece kondu. Kentin çok az imarlı mahallesi var. Tabi ki Asma Mahallesi iyileştirilmeli ama bu iyileştirme kentsel dönüşümle mümkün. Ben Zonguldak´ta göreve geldiğinden bugüne 45 metre karelik sosyal konutlar üretmek için TOKİ´yi teklifte bulundum.
Çalışmalar sürüyor. Tahmin ediyorum bu yıl içerisinde gösterdiğimiz arsada gece kondulaşmayı önleyecek kentsel dönüşüm çabamız olacak. Bunlar zaman alacak şeyler. Ama bunun takibini yapıyoruz.


´Birileri Lavuar Alanı&[#]8217;naağızı sulanarak baktı´


Lavuar Alanı Mithat Bey&[#]8217;in söylediği gibi gelir getirici bir şeyler yapılsın demektir. Lavuar Alanı&[#]8217;nı birilerine peşkeş çekmek demektir. Hep birileri Lavuar Alanı&[#]8217;na ağzı sulanarak, iştah kabartıcı olarak baktı.
Lavuar Alanı&[#]8217;nda ticaret olunsa ne iyi olunur denildi ama ben Lavuar Alanı&[#]8217;nda ticaret istemiyorum. Ben orada Zonguldak halkının sosyal, eğlence hayatını geliştirecek insanlarımızın doğasıyla nefes alacağı yer olarak değerlendireceğim. Yer altını otopark yapmayı bizde düşündük. Bizim laflarımızı kimse tekrarlamasın. Çünkü biz bunları söylüyoruz.
Lavuar Alanı&[#]8217;ndaki yarışmayı Kent Konseyi değil. Biz Kent Konseyi´nde tartışılması için talepte bulunduk. Bizde Kent Konseyi´nin kararlarını belediye meclis toplantılarında karara bağladık. Biz katılımcı belediye başkanlığı örneği gösteriyoruz. Biz doğru süreçteyiz.


´Eleştirileri doğru ama yersiz´


Mithat Bey&[#]8217;in eleştirileri doğru ama yersiz ve zamansız buluyorum. Mithat´ın üstüne vazife değil. Ne yapmaya çalıştığını anlamadım. Bu bizi etkilemez. Söyleyen söyleyeceğini söylesin. Kötü söz sahibine yakışır.
Ben onların yaptığı işe karışmıyorum. Ben bir il belediye başkanı olarak ilçe şunu yapmalıdır diye karışabilirim. Ama karışmıyorum. Herkes haddini bilsin. Kimse Zonguldak´ta yapılanı gözardı etmesin. Ben görev sürecimce başarabildiğim en büyük işin kanalizasyon projesi olduğunu düşünüyorum. Buda 13 yıldır bitmeyen bir proje bunu da eleştirsinler.
Bu işler kolay işler değil. Öyle kaldırım yapmak veya caddeleri tuğla kaplamakla bu işler olmuyor. Biz ilk olarak şehrin önemli alt yapısını yapıyoruz.
Secaattin Gonca için de dedikleri yakışıksız. Birincisi Mithat Gülşen dışarıdan gazel okumasın. İkincisi Secaattin arkadaşımızda Zonguldak´ta bir şeyler yaptı.
Zonguldak Belediyesi´nde görev yapanın herkesin bir gayreti vardı. Bunu kimse göz ardı etmemeli&[#]8221; şeklinde konuştu.


Gülşen ne demişti?


Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref için ne demişti:
&[#]8220;Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref´e pas atmak istiyorum. Ben Zonguldak Belediye Başkanı olsam, lavuar alanını hiç yarışmaya sokmazdım. Zonguldak projeleri hayata geçirme konusunda zaman kaybediyor.
Zonguldak bir il ama kendini geliştiremeyen bir il. Özellikle Asma Mahallesi´nden Zonguldak´a girerken her taraf göçebe ve gece kondu şehri gibi.
Eğer böyle giderse Zonguldak´a 5 veya 10 sene sonra il demeye bin şahit gerekecek. Asma´da özellikle yerel anlamda çok ciddi çalışmalar yapılması lazım. Bir çok ili gezdim ama Zonguldak kent merkezine girerken Asma Mahallesi´nde karşılaştığım görüntüyü görmedim. Bu nedenle Belediye Başkanımız Sayın Eşref, burası için bir an önce düzenleme yapmalı. Ben Zonguldak Belediyesi´ni maalesef hantal bir yapı içinde görüyorum. Zonguldak bu hantallıktan kurtulmalı.Maalesef Zonguldak´ta çok konuşuluyor ve az iş yapılıyor. Zonguldak´ın ilçeleri gelişiyor, kendisi küçülüyor.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi