Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sevgin, Genel Sekreteri Gülsüm Yılmaz ile Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz, Ziyaret sebebinin geçtiğimiz günlerde yapılan Çevre Koruma Derneği´nin kongresinde seçilen yeni yönetime başarılar dilemek olduğunu belirten Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, yönetime çalışmalarında başarılar diledi.
Derneğin çok önemli görevi yerine getirdiğini ve herkesin çevrecilere destek olması gerektiğini belirten Başkan Sezgin; &[#]8220;Zonguldak endüstri ve sanayi açısında çevre anlamında bakıldığında çok olumsuz tarafları var. bu tür çevreyle ilgili derneklere daha hassa ve daha duyarlı olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bizim Kent Konseyi´mizinde çevre konusunda çalışmaları var. burada da mümkün olduğunca çalışmalarımızı düzenli bir şekilde yapmayı düşünüyoruz. Çatalağzı Mahallesi´nde yapılan termik santralle ilgili inceleme çalışmamız olacak. Termik santraldeki üst düzey yöneticileriyle görüşmem oldu. Özellikle kendileriyle çevreye verilen zararın en aza indirilmesi konusunda çok hassas olduğumuzu ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirttik. Bu konuda da inceleme yapmak istediğimizi söyledik. Hassasiyetimiz çevreye verilen zararın en aza indirilmesidir´ şeklinde konuştu.
Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kent Konseyi yönetimine teşekkür etti.
Gürbüz: &[#]8220;Kenti korumak çok önemli. Kent Konseyi´ de bu konuda güzel çalışmalar yapıyor. Yıllarda Zonguldak´ta çevre konusunda emek veriyoruz ama her şey çok ağır ilerliyor ve bir çok şeyin değerini kaybettikten sonra anlıyoruz&[#]8221; dedi. (Haber: Nermin Akkaya)
Editör: Pusula Gazetesi