Kurum Müdürü İsmail Gökçe, özürlülerin en büyük sorununun ulaşabilirlik olduğunu söylerken; &[#]8220;Yeni yasayla yerel yönetimlere 7 yıl süreli çevre düzenlemeleriyle ilgili madde koyuldu. Yasa çıktığı zaman sürenin çok uzun olduğunu söylemişlerdi fakat bu süre 2012 yılında dolmak üzere. Bugün sizi ziyarete gelen tekerlikli sandalyedeki kızımız tek başına asla belediye binasına ulaşamaz. Sizlerden istediğimiz belediye olarak yeni binalara imar izni verirken özürlülere göre düzenlemelerin yapılmasını istemek. Örnek verirsek şu anda Çaycuma&[#]8217;da özürlülerin girebileceği bir tek banka var. İlçemiz gelişmeye çok elverişli. Bu yüzden yeni yapılacak binalarda özürlülere göre düzenleme yapılmasını istiyoruz&[#]8221; şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Mithat Gülşen de belediye hizmet binasının fiziki olarak özürlülere göre uygun olmadığını kabul ederek; &[#]8220;Son yıllarda gerek yaya kaldırımlarımızı gerekse caddelerimizi özürlülerin kullanabileceği şekilde düzenleme yapıyoruz.
İlçe merkezinde özürlülerin kullanabileceği tek bir tuvaletimiz var, bunu artırmamız lazım. Yine sizlere özel parkların yapılması gerekiyor. Geçmiş yıllarda bizden istediğiniz satış yeri için ise çarşı merkezinde uygun bir yer bulamadık. Bu konuda sizlere yardımcı olmaya çalışacağız&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi