CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla ve CHP yöneticilerini, KGD Başkanı Atilla Öksüz ile yönetim kurulu üyeleri ve üye gazeteciler karşıladı. İl Başkanı Osman Yayla, ülke ve Zonguldak´taki gelişmelere duyarlı ve doğru yansıtan yayıncılığa olan ihtiyacı vurgulayarak Karaelmas Gazeteciler Derneği´nin gerek mesleki duyarlılığın geliştirilmesi, gerekse kentin sorunlarına çözüm sağlanması konusunda gösterdikleri çabayı takdir ettiklerini belirtti. Konuşması sırasında Cumhuriyet Halk Partisi olarak basınla daha fazla kucaklaşan bir çizgide olmak istediklerini belirten Yayla, gazete sayılarının fazla, içeriklerinin benzer olmasının tartışılması gerektiğini hatırlattı. KGD Başkanı Atilla Öksüz ise, CHP heyetine, yönetim kurulu ve üye gazeteciler adına teşekkür ederek, gazeteciliğe karşı bakışı daha saygın hale getirmenin mücadelesini verdiklerini, dışlanan, hor görülen gazetecilik yerine daha fazla saygı duyulan, daha güvenilir ve daha çok sesli bir yayıncılık olgusu için mücadele ettiklerini belirtti. Siyasi partilerin da bu bağlamda önemli bir rol oynadıklarını belirten Öksüz, &[#]8220;Tenkitlerinizi de, övgüleriniz gibi lütfen çok net bir şekilde paylaşalım. Bizlerde önce kendimize bakacağız. Bakmamız gerekir. Bunları arkadaşlarımızla konuşup tüm içtenliğimizle tartışıyoruz&[#]8221; dedi.
Öksüz´ün siyasi partilerde parti toplantısı ile basın toplantısının bir birine karıştığını bu nedenle muhabirlerin haklı şikayetlerinin olduğunu belirterek, &[#]8220;Son olay CHP´de yaşandı. Basın toplantısında arkadaşlarımızın daha sağlıklı çalışabilmesi için muhatap isimler ile gazetecilerin baş başa bırakılması, mümkünse bu toplantıların bir masa çevresinde yapılmasını rica ediyoruz&[#]8221; dedi.
Yayla da bunun üzerine, &[#]8220;Partimize ilgi çok&[#]8221; şeklinde espri yaptı. Yayla ve partili yöneticiler, talep doğrultusunda sonraki basın toplantılarında daha dikkatli olacaklarını söyledi. Yayla, yerel medyaya desteğin arttırılması gerektiğini belirterek, parti olarak yerel ve genel anlamda beklentileri genel merkez düzeyinde de takip edeceklerini ifade etti. Zonguldak´ta büyük eksiklikler yaşandığına dikkat çeken Yayla, parti olarak bu yönde çalışmalar yaparak, hizmet gelmesi adına basın ve kamuoyu ile paylaşmaya devem edeceklerini söyledi. Basın çalışanlarına gösterdikleri özveri ve çabalar için teşekkür eden Yayla ile yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler, farklı konularda görüş ve düşüncelerini paylaştılar.
Editör: Pusula Gazetesi