İngiliz Daily Telegraph gazetesine konuşan 17 yaşındaki Bora Kırca, aralarında bir çok ünlü de bulunan Twitter kullanıcılarını takipçisiz bırakan güvenlik açığından dolayı &[#]8220;gurur duymadığını&[#]8221; söyledi. Hacker olduğu iddialarını reddeden Zonguldaklı genç, sadece bir soruna rastladığını ve bunu Twitter yöneticilerine iletmeye çalıştığını ama beceremediğini ifade etti.



Twitter&[#]8217;da Pazartesi akşam saatlerinde çözülen sorun, dünya çapında aralarında talk show sunucusu Oprah Winfrey, genç pop yıldızı Justin Bieber, ve Hollywood yıldızları Ashton Kutcher ve Demi Moore gibi ünlülerin de olduğu milyonlarca kullanıcıyı etkiledi. Hatta Moore, kendi sayfasında &[#]8220;Türk hacker Twitter&[#]8217;da gerçekten bir numara çeviriyor&[#]8221; diye bir mesaj yazdı.



Ancak bu olay yüzünden Twitter&[#]8217;daki hesabı kapatılan Bora hacker olmadığının altını çiziyor. &[#]8220;Hacker olsam zaten kimliğimi açık açık ortaya koymazdım. Sadece bir açık buldum ve Twitter ekibine gönderdim ancak 14 saat boyunca cevap alamadım. O yüzden de ilgilenmediklerini düşündüm. Çok büyük bir şey olmadığına karar verdim ve internette yazdım&[#]8221; diyen Bora, böyle büyük bir kaosa neden olmak gibi bir amacı olmadığını, kimseye zarar vermek istemediğini belirtti.



&[#]8220;Bu kadar büyük bir sitede bu kadar büyük ve kötü bir açık varken ne olacağını kim bilebilir. Böyle saçma bir açıkla Twitter&[#]8217;a fiziksel bir zarar verilemeyeceğinden emindim&[#]8221; diyen Bora, şu ana kadar Twitter&[#]8217;a gönderdiği e-postaya bir tane bile cevap alamadığını da sözlerine ekledi.



Twitter sözcüsü de Bora&[#]8217;dan e-posta alıp almadıklarını doğrulayamayacağını söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi