Alaplı´ya bağlı Gümeli beldesinde düzenlenen Hıdrellez şenlikleri öncesi Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam´ı makamında ziyaret eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Gümeli yolu hakkında bilgiler verdi. Erdoğan, iş adamları, beldede yaşayan insanlar, hükümet ve belediye imkanlarıyla bu yolun yapılacağını belirtti. 6 kilometrelik Gümeli yolunu bölge insanları, iş adamları, hükümet ve belediye imkanlarıyla hep beraber yapmayı öneren AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, &[#]8220;Bu güzel beldenin güzel insanlarıyla birlikte olmak yürüklerimiz gönüllerimizi kalplerimizi birleştirmek bütünleştirmek tabi ki onunla beraber yolu da yapmak, yol ki medeniyettir. Su ki medeniyettir. Bunu da hakkıyla yerine getirmek hepimizin asli görevidir. Bunun için gerek Kaymakamımız gerekse, siyasi partilerimizin talepleri var. Ben iktidarıyla muhalefetiyle bu konuya duyarlılık gösteren herkesi tebrik ediyorum. İş adamıyla buradan yaşayan insanlarıyla belediye imkanlarıyla, hükümet imkanlarıyla devletimizin ve vatandaşımızın el birliği ile bu yolumuzun alt yapı giderini alt yapı ile olan eksiklerini elbette öncelikle bu heyelan bölgelerini biraz düzeltmemiz lazım. Bu heyelan kısmı ve altyapı kısmı belediye ve bu bölgedeki insanlarımızın iş adamlarımızın katkısıyla biraz destek alacağız. İl genel meclisi, özel idare imkanlarıyla bir kenarından tutacağız. Bir kenarından biz tutarken bir kenarından da sizler tutacaksınız. Bu yolu birlikte kurtaracağız. Mutfakta birlikte pişirdiğimizi sofrada da birlikte bunun lezzetini tadına birlikte alacağız&[#]8221; dedi.


DEVLET VE MİLLET İŞBİRLİĞİ
6 kilometrelik yolun maliyetinin 500 bin TL olduğunu ifade eden Erdoğan, &[#]8220;250 bin TL´si beldeden 250 bin TL´si hükümetten, olacağını ben açıklıyorum. İl genel meclis üyelerimiz, Kaymakamımız ve Valimizle bu konuyu konuşup orta noktasını bularak yolu birlikte yapacağız. Alaplı´ya köy hizmetleri için gelen para 550 bin TL bu paraya bu yolu yapmamız çok zor. Olursa nasıl olur, 2,5 kilometre yapılır 2,5 kilometre kalır. Biz bunu istemiyoruz. Belediye başkanıma şunu ilan etmek istiyorum. Yüzde 30´u belediyeden yüzde 70´i hükümetten olmak üzere beldeye kapalı spor salonu yapmak istiyoruz. Gençlik ve Spor Müdürlüğü´nden bu sene Zonguldak için 5 beldemiz için bir söz aldık. Başkanımız projesini getirsin, yüzde 30´u belediye desteği ile yüzde 70´i hükümet desteği ile beldeye spor salonuna kavuşturalım. Gençlik Spor Müdürlüğü Zonguldak iline spor salonu için 5 belde tahsis etti. 4 beldemize spor salonu yapılacak. Ama bir tane beldemiz boşta kaldı. Onu da Gümeli beldesine inşa etmek istiyoruz&[#]8221; dedi.


&[#]8220;GÜMELİ YAYLALARINI TANITIMI YAPILMALI&[#]8221;
Gümeli yayları ile ilgili olarak Kültür Bakanıyla görüştüğünü belirten Erdoğan, &[#]8220;Ben Gümeli yaylalarını önemsiyorum. Bu yaylalarda dostlarımızla birlikte can olduk, yoldaş olduk oranın suyunu havasını ve insanının güzelliğini biliyoruz. Ama o yaylaları görebilmek için bu yolu en kısa zamanda yapıp bitirmemiz lazım, onu bitirdikten sonra yaylaları da turizme açık olma imkanı olur. Gümeli yaylalarını Kültür Bakanımızla görüşmüştük. Valimizin de bu konuda çalışmaları var. İnşallah broşürlerimiz ile buraların tanıtımıyla o güzellikleri daha iyi bir şekilde tanıtırsanız bu gölgede veya Türkiye´mizin neresinde olursa olsun. O yaylamız temiz havasını turizme acık hale getirir. Türkiye´den birçok insanımızı buraya taşırız&[#]8221; diye konuştu. Alaplı ile Gümeli arasında gönüllerde vize olmasını istemediklerini ifade eden Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı:
&[#]8220;Biz ana damarı kendisiyle bağlayacağız. Gönül´den gelen, kalpten gelen, yürekten gelen sözler kulaklardan geçerken ona vize uygulamayacaksınız. Biz vizesiz bütün uluslar arası yolları acıyoruz. Pasaportların üzerine vize koymadan dünyanın birçok ülkesine, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı giderken, Alaplı ile Gümeli arasında gönüler de vize olmasını istemiyoruz. Gönül ve kulak kapısını ana hat olarak açmak istiyoruz. Bunu da takdirini bu bölgenin halkına bırakıyorum.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi