Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Osman Yayla, CHP Lideri Deniz Baykal´ın istifasıyla ilgili dün parti binasında basın toplantısı yaptı.
Toplantıya, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ile partililer katıldı. CHP İl Başkanı Yayla yaptığı açıklamada, CHP Lideri Deniz Baykal´la iktidarın komplo kurarak istifa etmeye zorladığını belirterek, ´CHP´ye yapılan bu saldırı ilk değildir. Ama bu kadar iğrenç ve ahlaksızı ilk yapıldı. Kurşunlar ve komplolar CHP´yi yıldıramaz. En yakında bu komployu hazırlayan failler bulunacak&[#]8221; diyerek şunları söyledi:


´AKP, Baykal&[#]8217;ı şikâyet etti´
Cumhuriyet Halk Partisi ve Genel Başkan Sayın Deniz Baykal ulusalcı ve halka dönük politikalarında adeta istikrar abidesi gibi durmuştur. 22-23 Mayıs´ta yapılacak Kurultay´da da sorunları çözecek kadrolar seçilecektir. Son dönemde iktidar uygulamalarının, ulus devlet ve halkımızın birlik, bütünlük ve toplumsal barışımızı tehditten öteye geçtiği açığa çıkmıştır. Anayasa Değişikliği boyalı dayatmasının aslında Cumhuriyet&[#]8217;in temel kurumları siyasi partiler, anayasa mahkemesi ve yüksek yargının iktidarın emrine sokulması niyetiyle yapıldığı anlaşılmıştır. Diyanet işleri başkanının daveti ve Sn. Baykal&[#]8217;ın kutlu doğum haftasında yaptığı konuşma bazı kesimlerinde aydınlanmasını sağlamıştır. Sosyalist enternasyonaldeki görüşmelerde de Sn. Deniz Baykal&[#]8217;ın izlediği istikrarlı politikaların haklılığı görülmüştür. Sosyalist Enternasyonale üye ülkelerin Irak ve Afganistan işgallerinden yana politikaları iflas etmiştir. AKP iktidarının CHP ve Sayın Baykal&[#]8217;ı sosyal enternasyonale şikâyet ettiği hatırlanmalıdır.


´Bütün CHP&[#]8217;liler Deniz Baykal olmuştur´
Sn. Baykal CHP ve politikalarının zarar görmemesi için tek başına sorumluluğu alarak istifa etmiştir. CHP&[#]8217;yi Genel Başkanı Sn. Deniz Baykal&[#]8217;dan ayrı düşünmek bu emperyal komploya alet olmaktır. CHP bütün örgütleriyle bu komployu Genel Başkan sn. Deniz Baykal&[#]8217;la birlikte göğüslemeye kararlıdır. Bütün CHP&[#]8217;liler Deniz Baykal olmuştur. Sn. Genel Başkanın tek başına üstlendiği bu komployu bozmaya kararlıyız. Sn. Genel başkanımızda örgütlerin kurultaydaki davet ve kararına kayıtsız kalamayacaktır. CHP Genel Başkanı Sn. Baykal&[#]8217;la mücadeleyi daha bir kararlılıkla sürdürecektir. Örgütlerimiz dimdik ayakta, onurlu mücadelemizde birlik ve beraberlik içinde yürümeye kararlıyız. Bu yürüyüş engellenemez. Bu halkın iktidar yürüyüşüdür. Bu ülkenin kurtuluşu yürüyüşüdür.


´Kurşunlar ve komplolar CHP´yi yıldıramaz´
Bu CHP´ye yapılan ilk saldırı değildir. Bundan öncede bize bir çok saldırı yapıldı. Ama bu kadar iğrenç ve ahlaksızı ilk yapıldı. Böyle iğrençlikler yiğitlik ve deli kanlılık olarak kabul edilemez. Buna benim dilim bile varmıyor. Kurşunlar ve komplolar CHP´yi yıldıramaz. Bu konuda hukuki yoldan takibat sürüyor. Bizde bunların takipçisiyiz. En yakında bu komployu hazırlayan failler bulunacak. CHP daha güçlü bir şekilde iktidara yürüyecektir&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi