Almanya-PASCH (Geleceğin Ortak Okulları) programı dahilinde 2010&[#]8211;2011 eğitim-öğretim yılı aralık ayında &[#]8220;İki Ülkenin Eğitim ve Öğretim Sisteminin İncelenmesi&[#]8221; projesi kapsamında, Devrek Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan grup Almanya&[#]8217;nın Witten şehri Holzkamp Lisesi&[#]8217;nin davetlisi olarak Almanya&[#]8217;ya gidecek.
Hazırlanan program kapsamında gerekli olan ön çalışmaları yapmak amacıyla, 13 Mayıs 2010- 23 Mayıs 2010 tarihleri arasında Devrek Anadolu Lisesi Müdürü Adem Kapucu, Müdürü Yardımcısı Lütfi Dede, İngilizce Öğretmenleri Asiye Keskin ve Halise Kaya ile Türk Dili Edebiyatı öğretmenlerinden Mustafa Soysal ve Murat Aydemir&[#]8217;den oluşan proje hazırlama ekibi hazırlık ziyareti çalışmaları yapmak üzere Almanya&[#]8217;nı Witten şehrine gidecek. Gerçekleştirilecek ziyaretle ilgili bilgi veren Devrek Anadolu Lisesi Müdürü Adem Kapucu şu bilgileri verdi:
&[#]8220;Devrek kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi okulumuza şubat ayı içerisinde dört günlük hazırlık ziyareti yapmak üzere Almanya&[#]8217;nın Witten şehri Holzkamp okulundan başta okul müdürü olmak üzere 5 öğretmen, Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme, Comenius Projesi kapsamında ilçemize gelmiş, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmuşlardı. Bu ziyaret sırasında iki okul kardeş okul protokolünü imzalanmış ve sonuçları haziran ayı içerisinde açıklanacak olan Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Comenius Projesi üzerinde ekip olarak çalışarak, projeyi 19 Şubat 2010 tarihinde her iki ülke kendi ulusal ajansına teslim etmişlerdir. Bu proje 2 yıl olup, Türkiye, Almanya, Polonya, Macaristan ve İsrail olmak üzere toplam 5 ortaktan oluşmaktadır. Yine aynı ziyaret sırasında başka bir proje Almanya PASCH üzerinde çalışılmış ve &[#]8216;İki Ülkenin Eğitim Sistemi&[#]8217; üzerinde inceleme yapılmaya karar verilmiştir. Bu proje kapsamında iki ülke öğretmen ve öğrencileri karşılıklı ziyaretlerde bulunarak hem iki ülke eğitim sistemlerini inceleyecekler hem de birbirlerinin kültürlerini tanıma fırsatı bulacaklardır. Bizler bu ziyaretimizde Aralık 2010&[#]8217;da gerçekleşecek olan öğrenci değişiminin hazırlıklarını tamamlayacak ve bu öğrenci değişiminin programını hazırlayacağız.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi