Ağrı doğu Anadolu bölgesinde bulunan eşsiz güzelliğe sahip illerimizden birisidir. En son yapılmış olan nüfus sayımına göre il üzerinde 549.435 kişi yaşamını sürdürmektedir. Ağrı adını il üzerinde bulunan "Ağrı dağı" üzerinden almıştır.

Bulunmuş olduğu konumdan dolayı geçmişte pek çok uygarlığın hakimiyetine girmiştir. İlin konumuna baktığımız zaman Asya'dan yapılan seferlerin başlangıç noktası olduğunu görebilmekteyiz.

Ağrı dağı hakkında birçok söylenti ve rivayet bulunmaktadır. Özellikle kutsal kitaplar içinde yer edinmiş olduğu için popülerliği çok daha fazla artmıştır. Tarihte bilinen bilgilere göre bölge üzerinde ilk olarak Hititler yaşamış ve hakimiyetlerini sürdürmüşlerdir. Günümüze gelene kadar birçok devlet ve uygarlık tarafından kullanılmıştır. Günümüzde ise Bizans imparatorluğundan sonra Türkler bölgenin sahibi olmuştur.

Ağrı 1927 yılında İl statüsüne erişmiş olup, 1514 yılında Çaldıran seferinin ardından Osmanlı devletine ait olmuştur. Halk geçimini tarım, hayvancılık ve sınır üzerinden ticaret ile sürdürmektedir.

Çok Fazla Talebin Olduğu Bal Festivali Tekrar Gerçekleştirildi

Ağrı balı marka haline geldiği için bal festivali her yıl gerçekleştirilmeye başlandı. Festival sırasında balın yanı sıra bakliyat, meyve ve sebze gibi yöre üzerinde yetiştirilen ürünler sergilenerek alıcı buldu.

Ağrı valisi olan Süleyman Elban, festivalin artık her yıl yapılacağını ve ilerleyen yıllarda çok daha güzel bir hal alacağını belirtti.

Yapılan festival sırasında halk ve üreticiler oldukça heyecanlı ve sevinçliydi. Festival sırasında birçok kişi memnuniyetlerini belirtti. Ağrı üzerinde yetiştirilen bal, tadı ile tekrar hayran bırakmayı başardı.

Ağrı haber platformu cadde04 sizler için festivale katılarak insanların tepkilerini ve düşüncelerini yokladı. Bal festivali sırasında katılım gerçekleştiren üreticiler ve ziyaretçiler oldukça memnundu.

Balı festivali bu yıl 3.kez gerçekleştirildi ve talep geçen yıla oranla çok daha fazlaydı. Festivalin bugün itibari ile 2 günü daha bulunuyor. Yani henüz bir şey kaçırmış değilsiniz.

Millet bahçesi üzerinde gerçekleştirilmeye devam eden festivalde müzik ve halk oyunları ekibi yer alıyor. %100 doğal ağrı balı tadımı ve tanıtılması amacıyla düzenlenen festivalde balın tadı damaklarda yer edinmeyi başardı.

Ağrı kendine has olan bölgesi ve flora bakımından oldukça zengin olan bir ilimiz. Bu sebeple arıcılık yapanlar oldukça fazla. Üretilen balın kalitesi Türkiye üzerinde yer alan en iyi ballar arasında yer ediyor.

Ağrı güncel haber paylaşım platformu https://www.cadde04.com/ olarak festivalin oldukça yararlı olduğu düşüncesindeyiz.

Düzenlenmiş olan ve düzenlenmeye devam edecek olan Ağrı bal festivali sayesinde "Ağrı balı" dünyaya tanıtılıyor. Ağrı balının kalitesini tüm vatandaşlar biliyor. Ancak daha fazla kişiye ulaşmak adına tanıtım en büyük faktörlerden birisi. Festival sayesinde Ağrı balı ün kazanmaya devam ediyor.

Doğubeyazıt Haber

Ağrı ilinin en güzel ilçelerinden birisi olan Doğubeyazıt üzerinde yer alan takip edebileceğiniz bir haber site var. Doğubeyazıt haber başlıklı kategorimiz sayesinde cadde04 üzerinden güncel haberleri takip edebilirsiniz.

Editör: Pusula Gazetesi