Beldede istihdamı artırmak için projeleri olduğunu ifade eden Gümeli Belde Başkanı Ahmet Saydam, damacana su tesislerinin kurulmasıyla beldede birçok işsizin iş sahibi olacağını belirtti. Saydam, "Beldedeki istisnamı arttırmak amacıyla hayata geçirdiğimiz damacana su tesisleri için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Hem beldemizi hem de belediyeye ek gelir sağlamak için Gümeli Belediyesi, olarak ilk işimiz beldemize damacana ve şişeleme tesislerini hayata geçirmeye hedefliyoruz. Tahsisini aldığımız damacana su tesislerini açmak ve beldemizde iş alanları açmak istiyoruz. Amacımız Gümeli suyunu marka yapmaktır. Şu an Ankara´dan suyun tahlil sonuçlarını bekliyoruz. Gelen sonuçlara göre ilk işimiz halka arz ve yerli ve yabancı yatırımcılarla görüşmeler yapacağız" dedi.
&[#]8220;BELDE HALKINA HİZMET İÇİN ÇALIŞIYORUZ&[#]8221;
Belediye bünyesinde hizmet servisleri açtıklarını dile getiren Saydam, "Beldemiz için de birçok yol ve alt yapı çalışmalarımız devam ederken, bazı mahallerimizde su şebeke çalışmaları devam etmektedir. Suyu olmayan mahallelerimizde su getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Belediye bünyesi içinde hizmet servisi açarak, elektrik ve su tahsilatı, faturalı cep telefonu tahsilatı, kontur yükleme ve Bağ-Kur ödeme gibi hizmetleri belde halkımıza sunduk. Öğrencilerimiz ilköğretim okulundan mezun olduklarında beldemizde lise olmadı için çocuklarımızın yüzde 90´sanı okuyamıyordu. Okul müdürümüz ile birlikte 2009-2010 yılında lise için Alaplı´ya özel servis düzenleyerek çocuklarımızın iyi bir öğretim görmesini sağladık&[#]8221; diye konuştu.
&[#]8220;GÜMELİ OTO SAFARİYE ÇOK UYGUN&[#]8221;
Gümeli yaylalarının oto safari ve olta balıkçılığına çok uygun olduğunu ifade eden Saydam, bölgeyi turizme açtıkları takdirde değişik projeleri hayata geçirerek yerli ve yabancı turist çekmek istediklerini söyledi. Saydam, &[#]8220;Yeşilin her tonunun görüldüğü tabiat harikası yaylalarımızı bir an önce turizme kazandırmak için, belediye olarak bu konuda bir takım proje çalışmalarımız devam ediyor. Batı Karadeniz Bölgesi´nin en önemli yayları olan Gümeli yaylaların insanların hem araçlarıyla hem de yaya olarak sık ormanlar arasında akan derelerin şırıltısını dinleyerek çeşitli sporlar için elverişli yamaçları zengin bitki ve hayvan çeşitleri ile bölgemize gelen yerli ve yabancı turistleri adeta cezp ediyor. Ayrıca yaylalarımızda oto safari, doğa yürüyüşü, olta balıkçılığı, gibi aktivitelere yanıt veren yapısıyla Karadeniz yayla turizmine Gümeli beldemize canlılık katacağına inanıyoruz. Yaylalarımız da ayrıca bin 200 ile bin 600 yıllık dünyanın en yaşlı porsuk ağaçları bulunmaktadır&[#]8221; dedi. Beldeye hizmet yapabilmek ve projeleri hayata geçirebilmek için yolun yapılmasının şart olduğunu dile getiren Saydam sözlerini şöyle tamamladı:
&[#]8220;Gümeli belde halkı olarak siyasi büyülerimizden tek bir isteğimiz var. Oda, alt yapısı hazır olan beldemizin 6 kilometrelik stabilize yolumuzun asfaltlanmasıdır. Artık kışın çamurdan yazın tozdan kurtulmak istiyoruz. Yolu olmayan yere ne yatırımcı gelir nede turist geliyor. Bende belde belediye başkanı olarak projeleri hayata geçirebilmek için önce yolumuzun yapılmasını istiyorum."
Editör: Pusula Gazetesi