Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin ile Genel Sekreteri Gülsüm Yılmaz´ın da katıldığı toplantıda, açılış konuşmalarında sonra seçimlere geçildi. Yönerge gereği eş başkanların seçileceği başkanlık seçiminde Cansu Daşdemir, Ayhan Günay ve Murat Çelik aday olduklarını açıklayarak birer konuşma yaptı.
Adaylardan Ayhan Günay konuşmasında, Zonguldak için gençlere bir şeyler yapabilme olanağı sağlayan Kent Konseyi&[#]8217;ne teşekkür ettikten sonra şunları söyledi:
&[#]8220;Burası Zonguldak için bir araya gelmiş erişkin, ciddi, etkin, enerjik, idealist, sosyokültürel, bayrak ve bağımsızlık düşkünü, Cumhuriyet Çocuğu niteliğini taşıyan, hür ve demokrat bireylerin yer aldığı, hizmet ve yaratılmış aşığı gençlerin oluşturduğu bir meclistir. Ve yine Zonguldak için toplanan bu gençlik, geleceğe sağlam adımla basacak, ülkesini, devletini, milletini, marşını ve bölünmez bütünlüğünü bu toprakların insanlarına bir şeyler katarak daha iyi kollayıp benimseyen bireyler olacaklardır.&[#]8221;
Daha sonra kürsüye gelen diğer aday Murat Çelik ise kendini tanıttıktan sonra seçilecek eş başkanlara başarılar diledi. Yapılan seçim sonrası eş başkanlıklara Cansu Daşdemir ile Murat Çelik seçilirken, yürüme kurulu üyeliklerine Ayhan Günay, Sinem Ata, Tülay Kuru, Tuğçe Aydın, Merve Dervişoğlu, Cansu Özbay, Furkan Karabal, Kerem Yıldız ve Hüseyin Cem İnce seçildi.
Ulusal Gençlik Parlamentosu delegeleri ise şu isimlerden oluştu:
&[#]8220;Samet Doğancı, Aycem Kırbıyık, Murat Çelik, Gülden Oruç.&[#]8221;
Keny Konseyi Gençlik Meclisi önümüzdeki günlerde yeniden toplanarak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenleyecekleri etkinlikleri görüşecek.
Editör: Pusula Gazetesi