Programa, Kaymakam Muharrem Coşgun, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve meclis üyeleri, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Dündar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş ve şube müdürleri İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, SP İlçe Başkanı Engin Zeren, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Okunan Kuran-ı Kerim ve seslendirilen ilahilerden sonra İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş; "Muharrem ayımız, Hicri yılbaşımız İslam alemine, memleketimize hayırlı olsun. Her sene bu güzel geleneğimizi her bölgemizde kutluyoruz. Allah nice güzel programlara erişmeyi nasip etsin"dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'da davetlerini karşılıksız bırakmayıp programa katılanlara teşekkür ederken; " Aşure ikramında bulunan Emin Sarıel kardeşimize şükranlarımı sunuyorum. Bu etkinliklerde emeği geçen başta Müftülük personeli olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.

Yeni eğitim öğretim yıl dolayısıyla bir kampanya başlattık. Belediyelerin burs verme yetkisi yok. Biz göreve geldiğimizden beri bir fon kurduk. Bağışları bu hesapta toplayarak çocuklarımıza burs veriyoruz. Burada bulunanlarında bu fona destek vermelerini rica ediyorum. Çocuklra geleceğimiz. Onları en iyi şekilde eğitmemiz lazım. Bu mübarek günlerde sizlerden bu konuda destek bekliyorum"dedi.

Kaymakam Muharrem Coşgun da konuşmasında Muharrem ayının çok kutsal olduğunu ifade ederek; "Bu ayda bir çok dünyayı etkileyen olay meydana gelmiştir. Ama bizi en derinden etkileyende Hz. Hüseyin Efendimizin şehit edilişidir. Bu vesile ile onu anıyoruz. Bu acıları İslam alemi olarak bir daha yaşamayalım. Aşure gelenekleri bizim birlik ve beraberliğimize vesile olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah ibadetlerimiz kabul etsin"diye konuştu. İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş tarafından yapılan duanın ardından Emin Sarıel tarafından hazırlanan 2 bin kişilik aşure vatandaşlara dağıtıldı.

Editör: Pusula Gazetesi