Elvanpazarcık Belediyesi ile Elvanpazarcık Eğitim Kültür ve Kalkındırma Derneği tarafından ortaklaşa olarak 2. Geleneksel Hıdrellez Kutlamaları, Elvanpazarcık beldesinde gerçekleştirildi.

AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Celal Aytekin Kazancı ve yönetimi, CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun ve yönetimi, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Silkin, belde belediye başkanları ve yöre halkının katıldığı şenlikler şadırvan açılışı ile başladı.
Harmanlık mevkiinde başlayan programda saygı duruşunda bulunan davetliler ardından İstiklal Marşı&[#]8217;nı okudu. Elvanpazarcık Eğitim Kültür ve Kalkındırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Akın, Hıdrellez&[#]8217;in önemine değindi. Akın, &[#]8220;Hıdrellez bütün Türk dünyasında bilinen mevsimlik bayramlardan biridir. Hızır günü olarak bilinen bu gün Hızır ve İlyas Peygamberin yeryüzünde buluştukları gün olması nedeniyle kutlanmaktadır. Hızır inancının yaygın olduğu ülkemizde Hızır, atfedilen özellikler şunlardır: &[#]8216;Hızır, zor durumda kalanların yardıma koşarak insanların dileklerini yerine getirir. Kalbi temiz, iyilik sever insanlara daima yardım eder. Uğradığı yerlere bolluk, bereket zenginlik sunar&[#]8217;&[#]8221; diye konuştu.
Şenliklerle beldenin tanıtımının da yapıldığını ifade eden Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, beldenin yeterince tanınmadığını söyledi. Uzun, konuşmasında şöyle dedi:
&[#]8220;Birincisinde ve ikincisinde emeği geçen eğitim kültür derneğine, belediye personeline ve maddi manevi katkısını esirgemeyen halkımıza teşekkür ediyorum. Bizleri buraya toplayan Hıdrellez günü, İlyas Peygamber ile Hızır Peygamber&[#]8217;in yeryüzünde buluştuğu bolluğu bereketi ve baharın geldiğini müjdeleyen, birlik ve beraberliği pekiştiren bir gündür. Bizler de belediye hizmetlerinde birlik ve beraberlik içinde görüş farklılığı göz etmeden çalışıyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde, destek verildiği takdirde beldemiz için güzel şeyler yapacağımıza inanıyoruz. Böyle etkinlikler kaynaşmamızı sağladığı gibi beldemizin tanıtımını da sağlamaktadır. Zonguldak&[#]8217;a en yakın belde olan belediyemiz yeterince tanınmamaktadır. Hatta Gökgöl Mağarası, Harmankaya Şelalesi ve Kent Ormanı&[#]8217;nın belediyemiz sınırlarında olduğunu hala bilmeyenler bulunmaktadır. Bizler, belediyemiz hizmetlerini kamuoyuna tanıtmak ve beldemizi tanıtmak üzere Elvanpazarcık Belediye Haber Bülteni adında bülten çıkardık. Bundan bir yıl önce sözümüz vardı. Şadırvan ve yemek salonu yapmak için söz vermiştik. Bu sözümüzü tuttuk ve yerine getirdik. Bizler boş durmayı sevmeyiz. İnşallah gelecek yıl bu harmanın düzenlenmesi ve beton yapılması işinde yer sahipleriyle de anlaşmayı yaparız. Eli öpülesi annelerimizin Anneler Günü&[#]8217;nü kutlarım.&[#]8221;
Zonguldak İl Müftü Yardımcısı Ahmet Silkin ise konuşmasında insanların değiştiğini söylerken çevrenin korunmasının önemini vurguladı. Silkin, &[#]8220;Hıdrellez ile ilgili bazı değerli bilgiler sunuldu. Tabii ki bu Kafkasya&[#]8217;yı, Anadolu&[#]8217;yu, Akdeniz&[#]8217;i içerisine alan geniş bir coğrafyada mevsimsel bir bayram olarak kutlanmaktadır. Zaman değişiyor, iklimler değişiyor, insanlar değişiyor. 20. yüzyılla birlikte geride bıraktığımız ama unutamadığımız, çocuklarımızın ne işe yaradığını bilemediğimiz tarım aletleriyle büyüdük. Bahar bize her türlü canlılığıyla bizi karşılamıştır. Allah bütün kaynaklarını insanların hizmetine sunmuştur. Bunlar iyi kullanıldığı takdirde bu uzun sürecektir. İnsan kendi atıklarında boğulursa kıyameti daha da çabuklaştırırız. İnsanlığa hizmet vermesi için çevreye daha çok dikkat gösterilirse insan yaşamı daha uzun sürecektir. Bütün Anneler Günü&[#]8217;nü kutluyorum. Anne ve baba mübarektir. Her ikisi de hürmete layık varlıklardır. Onlar evlatlarını karşılıksız severler. Anne ve babanın evlada olan sevgisi tamamen karşılıksızdır. Böyle bir günde eli öpülesi anneleri kutluyor, bizim medeniyetimizde yılda bir gün değil, her gün Anneler Günü olduğunu hatırlatmak istiyorum&[#]8221; diye konuştu.
Kevser İlahi Grubu&[#]8217;nun ilahi dinletilerinin ardından folklor gösterileri sergilendi. Program, tiyatro gösterileri, İrfan Kılıç konseri ve geleneksel yarışmaların ardından sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi