Pazar sabahını gazetecilerle birlikte geçiren AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, genel ve yerel gündeme ait konularda açıklamalarda bulunurken, İlçe Başkanı Şahin, Belediye Meclis Üyesi Kalay, İl Genel Meclis Üyesi Arslan ve Gülüç Belediye Başkanı Güngör de konuşma yaptı. Bir restoranda düzenlenen basın toplantısında ilk konuşmayı, Adalet ve Kalkınma Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin yaparken konuşmasında, Türk insanının yaşam kalitesini yükseltecek ve birçok sıkıntıyı çözecek bir anayasa değişikliği için, gösterdikleri çabalardan dolayı tüm milletvekillerine teşekkür etti. Şahin, "Kuşkusuz asıl olan mevcut anayasayı tamamen değiştirmektir; ancak o başka bahara kaldı&[#]8221; dedi.
"POSBIYIK, CİDDİYETTEN UZAK BİR YÖNETİM GÖSTERİYOR."
Konuşmasında, Kdz. Ereğli Belediye Meclisi´nin 5 Mayıs 2010 tarihli olağan toplantısında yaşanan olaylara da işaret eden Erol Şahin, Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın ciddiyetten uzak bir anlayışla Ereğli Belediye Meclisi´ni yönettiğini iddia etti. Posbıyık´ın, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör hakkında kullandığı ifadelerin de kendisine yakışmayan sözler olduğunu kaydeden Şahin, şöyle dedi:
"Biz, bu çocuklarımızın Belediyemiz tarafından ödüllendirilmesi için Kdz. Ereğli Belediye Meclisi´ne öneri getirdik ama önerimiz kabul edilmedi. Bu çocukların içinde, Türkiye´nin en iyi pas örü seçilen bir evladımız var. Bu çocuklar, geleceğin Voleybol Milli Takımı´nı oluşturacak çocuklarımız. Umarım Kdz.Ereğli Belediye Meclisi, içinde bulunduğu yanlıştan döner. Elbette Ereğli nüfusunun artmasını hepimiz istiyoruz, ama bunu yaparken Pınarcık´a gitmek yerine, başka bir beldenin arkasından dolaşarak oradaki bir köyü ilçe sınırlarına dahil etmeye çalışmak olmaz.&[#]8221;
&[#]8220;DAHA GERGİN GÜNLER BİZİ BEKLİYOR"
Şahin´in ardından söz alan Adalet ve Kalkınma Partili Belediye Meclis Üyesi ve partinin Grup Sözcüsü Yusuf Kalay da, TED Koleji öğrencilerinin ödüllendirilmesi taleplerinin Belediye Meclisi tarafından kabul edilmemesine anlam veremediklerini kaydederek, "Demek oluyor ki, bazı okullarımız da yakın bir tarihte büyük sportif başarılara imza atacakları için, bu konuları görüşeceğimiz Belediye Meclisi´nde daha gergin günler bizleri bekliyor olacak" dedi.
"BELEDİYE BAŞKANI KRALCIK KURMUŞ."
Adalet ve Kalkınma Partisi olarak, Kdz. Ereğli´nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa o yönde görüş beyan ettiklerini kaydeden Yusuf Kalay, Belediye Başkanı Posbıyık´a da atıfta bulunarak, "Belediye Başkanımız kentte bir kralcık kurmuş. O, istediğini istediği şekilde ve gerekirse bağırarak, azarlayarak kabul ettirmeye alışmış. Ancak biz buna alışık değiliz" dedi. Düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında il genel meclisinin çalışmaları hakkında kısa bir bilgi veren AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Osman Arslan da, il genel meclisi olarak 2010 yılı programını uygulamaya devam ettiklerinin altını çizerek, bütçe şartları dahilinde bu çalışmaların da yoğun şekilde sürdürüldüğünü kaydetti.
"EREĞLİ´DEN NEFRET ETMEM MÜMKÜN DEĞİL&[#]8221;
Basın toplantısında, merakla beklenen konuşmalardan biri de partili Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör´den geldi. Beldedeki yatırımlardan kısaca söz eden Belediye Başkanı Güngör, bugüne kadar gelen hükümetler içinde ilk kez bir hükümetin yüz trilyon liralık bir bütçeyi sadece yol çalışmalarına ayırdığını belirterek, bu sebeple de AK Parti hükümetine teşekkür edilmesi gerektiğini söyledi. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın, kendisi hakkında sarf ettiği &[#]8216;Aydın Güngör Ereğli´yi sevmiyor, Ereğli´den nefret ediyor&[#]8217;, sözüne de yanıt veren Aydın Güngör, kendisinin Ereğli´den nefret etmesinin mümkün olmadığını kaydederek, tam tersine, Ereğli´nin il olması gerektiğini birçok ortamda dillendirdiğini, Posbıyık´ın da 2011 Genel Seçimleri´nden sonra bu konuyu dillendirmesi gerektiğini vurguladı.
"ARKADA BİR ÜÇLÜ PRİZ VAR&[#]8221;
9 Mayıs Pazar günü düzenlenen basın toplantısında başta yatırımlar konusu olmak üzere önemli açıklamalarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, yer yer çarpıcı eleştirilerde de bulundu. Erdoğan, görünen ve görünmeyen bütün derinliklerdeki güçlerin ellerinden geleni yaparak AK Parti milletvekillerini bölmek istediklerini iddia ederek, "Başbakanımızın dediği gibi ya tarih olacaktık ya da tarih yazacaktık. Biz bölünmeden dimdik kaldık ve tarih yazdık" dedi.
"DERİNLİKLERDEKİ BAZI GÜÇLER BİZİ BÖLMEK İSTEDİLER."
Erdoğan konuşmasında, Türkiye´nin Yunanistan´da olanların bizde olmaması için anayasayı iyileştirmek istediklerini, ancak görünen ve görünmeyen bütün derinliklerdeki güçlerin ellerinden geleni yaparak AK Parti milletvekillerini bölmek istediklerini iddia ederek, "Başbakanımızın dediği gibi ya tarih olacaktık ya da tarih yazacaktık. Biz bölünmeden dimdik kaldık ve tarih yazdık" dedi.
&[#]8220;İSTASYONDA BIRAKIP DEVAM EDECEĞİZ"
Ülke gündemindeki değerlendirmelerini bu cümlelerle yapan Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan Zonguldak bölgesindeki yatırımları da özetledi. Erdoğan yol ihalelerinin hepsinin yapıldığını, müteahhitlerin mahkemelik olmamaları durumunda en kısa sürede yol haritalarının yapılmasını ümit ettiklerini söyledi. Erdoğan, Alaplı-Kaptaş arasındaki heyelan bölgesinin de derhal halledilmesi gereken bir sorun olduğuna işaret ettiği konuşmasında, Kdz. Ereğli Yeni Adliye Binası´nın tüm alt yapı çalışmalarının tamamlandığını, hayırsever İbrahim İzmirlioğlu tarafından 700 bin liralık bölümü karşılanacak olan Ereğli Fen Lisesi´nin de devletten alınacak 11,3 milyon liralık ödenek ile kente kazandırılacağını söyledi. Bölgedeki yatırımların tüm hızıyla sürdürüldüğünü ifade eden Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, "Hızımızı paylaşamayanları istasyonda bırakıp yolumuza devam edeceğiz" dedi.
TERSANELERE KREDİ MÜJDESİ
Ereğli´deki tersanelerin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara çözüm olması açısından da önemli adımlar atıldığını söyleyen Erdoğan, çalışan sayısı beş binden iki bin iki yüze düşen tersanelerin sorunlarının çözümü noktasında Ali Babacan´ın girişimleri ile, 5 yıl vadeli ve bir yıl geri ödemesiz olarak Ziraat Bankası´ndan alınacak kredi ile tersane sahiplerinin yapımları devam eden gemilerini yüzdürmelerine olanak sağlanacağını kaydederek, tersanelerin de geleceğe dönük projelerini hayata geçirebileceklerini söyledi. Konuşmasında ERDEMİR&[#]8217;e de işaret eden Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, sekizinci yada dokuzuncu ayda ERDEMİR işçilerinin haklarının geri verileceğini ümit ettiğini belirterek, daha önce Coşkun Ulusoy ile yaptıkları görüşmelerde bunun teminatını aldıklarını söyledi.
Düzenlenen basın toplantısında, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı olarak, genel seçimlere kadar bir yıl içerisinde birçok şeyi yoluna koyacaklarını vurgulayan Erdoğan, yapımı planlanan Ereğli Adliye Binası´nın yanına adliye lojmanlarının yapılması için de girişimlerde bulunduklarını, böyle bir tasarrufu bulunmayan ilgili bakanlığın, bu yöndeki taleplerini de değerlendirmeye alacaklarını ifade ederek, konuyu Ereğli´de kurulması düşünülen üniversiteye getirdi.
POSBIYIK´A MESAJ
Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, "Yüzde 54 oy alanla da kavga etmeyiz. Ama kendisiyle hizmet yarışına devam ederiz&[#]8221; diyerek, "Ormanlı halkına, yerel seçimlerden önce birlik-beraberlik ve destek sözü verenler, buyursunlar şimdi yardımlarını yapsınlar. Benden de Ormanlı´ya bir şeyler yapmamı beklemesinler. Ayrıca, Dombay Deresi Viya düğünü&[#]8217;nü, hiçbir şey düşünmese bile en azından genel seçim yatırımı olarak yapın&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi