Alaplı Belediyesi organizasyonu ile Fatih Mahallesi yolu üzerindeki Kültür Merkezi´nde sahnelenen ´Tuhaf İkili´ isimli oyun yoğun ilgi gördü. Neil Simon´un ´odd couple" isimli eserinden uyarlanan oyunun yönetmenliğini Nedim Doğan ve Behzat Uygur yaptı. Oyunda, Behzat Uygur, Süheyl Uygur, Birol Engeler, Berat Yenilmez, Mustafa Önder Keskin, Özlem Gürler ve Zeynep Yaldız rol aldı. Oyunu, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Alaplı İlçe Jandarma Komutanı J.Üsteğmen
Levent İşcan, Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş ve eşlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 600 kişi izledi. Eşlerinden ayrıldıktan sonra zorunlu sebeplerle aynı evde yaşamaya başlayan ve biri son derece titiz simetri hastası, diğeri ise onun tam aksine dağınık ve olağanüstü pis olan iki yakın arkadaşın yaşamlarının anlatıldığı oyun kahkaha tufanı estirdi. Zaman zaman duygusal sahnelerinde yer aldığı oyun beğenildi.
Oyunun sonunda eşi Dilek Çimenoğlu ile birlikte sahneye çıkan Alaplı İlçe Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Süheyl ve Behzat Uygur´a çiçek verirken, tüm oyuncuları tek tek tebrik etti.
Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlere, Alaplılı sanatseverlere eğlenceli ve mutlu bir akşam yaşattıkları için teşekkür eti. Belediye ve Alaplı olarak sanata ve sanatçıya büyük değer verdiklerini anlatan Çimenoğlu, şöyle konuştu: "bu değeri de siz değerli sanatçılarımızı ilçe halkımızla buluşturarak göstermeye çalışıyoruz. Alaplı Belediyesi olarak, sık aralıklarla sanatsal ve kültürel etkinlik düzenliyoruz. Bu akşam sizlerin sahnelediği bu oyun, sanıyorum bugüne kadar
ilçemizde sahnelenmiş en nitelikli oyun oldu. Bu akşam çok eğlendik, zaman zaman da duygulandık."
Alaplı´da 20 yıl önce babası Nejat Uygur ile birlikte oyun sergilediklerini hatırlatan yönetmen ve oyuncu Behzat Uygur, "20 yıl sonra buraya tekrar geldik ve açıkçası Alaplı´da yaşayanların tiyatroya ilgisinden çok etkilendik. Burada gördüğümüz ilgiyi gittiğimiz her yerde anlatacağız. Bizim sizlerle buluşmamızı sağlayan Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu´na da ayrıca çok teşekkür ediyorum. Çok güler yüzlü, cana yakın, samimi ve ilçesinde sanatı ve kültürü geliştirmeye çalışan bir belediye başkanınız var.
Alaplı´da yaşayanlar bizi ne zaman burada görmek isterlerse, biz istedikleri her zaman buraya gelmeye ve burada tiyatro sahnelemeye hazırız" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi