Zonguldak´ın Seyfetler köyünde yaşayan Yılmaz ve Aysel Kandemir´in evinde, 15 Mart 2010 tarihinde elektrik kaçağından yangın çıktı. Evi ve eşyaları yanan ailenin alt katta ineği ve samanların bulunduğu ahır kurtarıldı. İneğini gündüzleri dışarı çıkaran akşamları komşusunun ahırına götüren çift, samanları da kaldırdıkları iki gözlü ahırda yaşamaya başladı. İki aydır ahırda yatıp kalkan Kandemir ailesi, evlerini yaptırmak için hayırsever kişi ve kuruluşlara müracaat etti.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş tarafından bir miktar kum ve çakıl verilen Kandemir´e, Zonguldak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı´ndan demir alabilmesi için bin 500 TL para yardımı yapıldı.
ÇOCUKLAR OKULA GİDEMİYOR
Birçok hayırseverin söz vermesine rağmen yardım etmediğini belirten Yılmaz Kandemir, inşaatta çalışacak ustaya verecek parası olmaması, çimento gibi malzemeleri alamaması nedeniyle inşaat çalışmalarının yarım kaldığını söyledi. Ekonomik durumlarının bulunmaması nedeniyle çarşıya inemediğini belirten Yılmaz Kandemir, kıyafetleri bulunmaması, yol masraflarını karşılayamaması gibi nedenlerden ilköğretim okulu öğrencisi Yılmaz (13), Ferdi ve Onur isimli 3 çocuğunu da okula gönderemediklerini söyledi.
Kendisinin çocukları ile birlikte her yıl çeşitli hediyelerle eşinin Anneler Günü´nü kutladıklarını anlatan Yılmaz Kandemir, bu yıl da ilk kez bir ahırda buruk şekilde anneler günü kutlaması yaptıklarını söyledi. Şeker hastası olması nedeniyle çalışamadığını belirten ve hayırsever kişi ve kurumlardan yardım çağrısında bulunan Yılmaz Kandemir, "Yangından sonra alt kattaki ahırda bulunan hayvanı dışarı çıkardık. Hayvanın yattığı yerde yatıyoruz. Samanların bulunduğu yerde yemeklerimizi yapıp yiyoruz. Biz
yerleştik. İyi ki, zamanında bu iki gözlü ahırı yapmışız. Ahırda olmasa sokaklarda kalırdık. Çünkü yangında ne evi ne de bir adet giyeceğimizi kurtarabildik" dedi. Yaklaşık iki aydır süründüklerini anlatan Kandemir, şöyle konuştu: "Yangından sonra birçok kişi söz vermesine rağmen yardım elini uzatmadı. Zonguldak Valiliği´nden demir almam için para yardımı, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş tarafından malzeme yardımı yapıldı. Başka da yardım olmadı. Komşularımızın verdiği kıyafetle giyiniyoruz. Çok zor
durumdayız. Anneler Gününde yapacak bir şeyimiz yok.Gücümüz yok ki çocuklarımızın annesine hediye alalım. Benim hiçbir şey almaya durumum yok. Çocuklarda annelerine hediye almak istiyor ama yapacak bir şey yok. Çocuklar annelerine çiçek toplayacak."
KIR ÇİÇEĞİ TOPLADILAR
İlk kez çocuklarının kendilerine kır çiçeği vererek Anneler Günü kutlaması yaptıklarını anlatan Aysel Kandemir de şunları söyledi: "Burası önceden ahır olarak kullanılıyordu. Ahırda bulunan ineğimizi çıkarttık, kendimiz kalıyoruz. Anneler Günü´nde önceden büyük çocuklarım, eşarp elbise gibi hediyeler getiriyordu. Küçük çocuklarımız çiçek satın alıyordu. Ama büyüğü de, küçüğü de çiçek topladı."
Gelini Nuray Kandemir de, komşularının verdikleri 3-5 sahan ile yaşam mücadelesini sürdürdüklerini söyledi. Eşinin asker olduğunu ve evlerinin yandıklarını eşine söyleyemediğini anlatan Bilge Kandemir, sözlerine şöyle devam etti: "Kayınvalidemi kendi annem gibi görüyorum. Annem gibi ona da eşarp ya da elbise alıyordum. Ama artık gücümüz olmadığı, evimiz yandığı için hiçbir şey alamadım. Çiçek topladım, onu vereceğim."
Annesine kırdan topladığı çiçekleri veren 7 yaşındaki Hasret ise, anneler gününü kutlarken, 9 yaşındaki Onur da annesini çok sevdiğini söyledi.
Yılmaz ve Aysel Kandemir çifti, iki gelini, çocukları ve 1 torunu ile birlikte kaldıkları ahırda toplam 14 kişiyle yaşam mücadelesine devam ediyor.
Editör: Pusula Gazetesi