Devrek Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen seminerde, çiftçileri bilinçlendirmek amacıyla tarımsal desteklemeler, meyvecilik ve toprak tahlili konularında konunun uzmanları tarafından bilgiler verildi. Çaydeğirmeni Belediye Binası Toplantı Salonu&[#]8217;nda düzenlenen seminerde yetkililer, çiftçi vatandaşlara beldenin bodur meyvecilik bakımından çok uygun şarlar taşıdığını, bu nedenle vatandaşların bodur meyveciliğe ağırlık vermelerini tavsiyesinde bulundu.
Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Tarım Müdür Vekilli Şule Turan Kafkaslı, &[#]8221;Çiftçilerimize müdürlük olarak eğitim konusunda her gün bir yenisini ekleyerek daha sağlıklı ve daha fazla ürün verim alabilmeleri için uzmanlarımız tarafından bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Bugünkü seminerimizi Çaydeğirmeni beldemizde ve civarındaki çiftçi vatandaşlarımız için düzenledik. Ben umuyorum ki verilen bu seminerlerde çiftçi vatandaşlarımız sağlıklı ve daha fazla ürün alacaklardır. Bu tür eğitimlerimiz aralıksız devam edecektir&[#]8221; dedi.
Düzenlenen seminerde, Tarım İl Müdürü Yardımcısı Cemalettin Çataklı, Tarım Bakanlığı Destekleri, Çiftçi Eğitim Şube Müdürü Yaşar Erdoğan, Sertifikalı Fidan Desteği, Ziraat Yüksek Mühendisi Fatma Ayhan Meyve Hastalıkları ve Zararları konusunda katılımcılara bilgiler verdi.
Editör: Pusula Gazetesi