Devrek Esnaf ve Sanatkarlar Odasının katkılarıyla düzenlenen ve METEM Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen yarışma, öğrencilerin yıl boyunca ürettikleri ürünleri sergileyerek sonraki yıllarda aynı okulda eğitim görecek olan kuşaklara rehber olmak amacıyla tertiplendi. Okul Müdürü Cumhur Demirdöğen konuyla ilgili davetlilere hitaben şunları söyledi:
&[#]8221;Dünya üzerinde Bilime, Teknolojiye, sanata, önem vermeden zenginleşmiş ve halkını refah ve mutluluk içerisinde yaşatan hiçbir ülke yoktur. Bu nedenle mesleki ve teknik eğitimin önemi her geçen gün daha iyi anlaşılmakta olup hükümet programlarında yerini almaktadır. Dokuzuncu kalkınma planı 60. hükümet programı ve 17. Milli Eğitim Şurası Kararlarında mesleki ve teknik eğitimine önem, öncelik ve ağırlık verilmekte, 60. hükümet programı eylem planının 2008-2012&[#]8217;ın sosyal yapının güçlendirilmesi, başlıklı SYG&[#]8211;8 numaralı tedbir maddesinde mesleki ve teknik orta öğretim dahil çağ nüfusunun okullaşma oranın, yüzde 90&[#]8217;a yükseltilmesi ve orta öğretim içinde mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarına devam eden öğrencilerinin payının yüzde 50&[#]8217;ye çıkarılması hedeflenmektedir&[#]8221; dedi.
Düzenlenen programa, Garnizon Komutanı Binbaşı Ramazan Çalışkan, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Kıdemli Başçavuş Müslüm Yeşil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, TSO Başkanı Mehmet Oktay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Şeref Aydınlı, Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım Derneği Başkanı Songül Malkoç, Esnaf Odası Genel Sekreteri İsmet Akdemir, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Davetliler tarafından birinci seçilen elektrik elektronik alanında öğretmen ve öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan tarafından ödül verilirken, katkılarından dolayı Devrek Esnaf Odası Genel Sekreteri İsmet Akdemir&[#]8217;e Belediye Başkanı Özcan Ulupınar tarafından plaket verildi.
Ayrıca Devrek Anadolu Teknik Lise, Teknik Lise Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğrencileri tarafından geliştirilen Ahşap Teknolojisi, Bilişim Teknolojisi, Elektrik Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi ve Muhasebe Finansman dallarında ürettikleri ürünleri davetlilerin beğenisine sunan öğrencilere Garnizon Komutanı Binbaşı Ramazan Çalışkan tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Editör: Pusula Gazetesi