Törene; Garnizon Komutanı Üsteğmen Bayram Kayıkçı, Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yassıkaya, Şoförler Odası Başkanı Barbaros Uçar, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.


Açılış konuşmasını yapan Çaycuma Trafik Büro Amiri Mustafa Kızıl, kazalara en fazla insanların neden olduğunu söyleyerek; &[#]8220;İnsanların eğitimi uzun soluklu bir çalışmayı gerektirmekte ise de, trafik kazaları gibi toplumu derinden etkileyen sosyal sorunların çözümünde en etkili yoldur.


Vatandaşlarımızın trafik güvenliği eğitimine yapılacak yatırım, kazalar nedeniyle her yıl ödediğimiz 7 milyar dolar civarında sosyo ekonomik maliyetin azaltılmasını sağlayacaktır.


Bu kapsamda ülkemiz karayolu trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik eğitim faaliyetleri Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere yasanın görev verdiği ilgili bakanlıkların katkıları ile örgün ve yaygın eğitim yöntemleriyle sürdürülmektedir&[#]8221; şeklinde konuştu.


Daha sonra resim, şiir ve slogan yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ile Yılın Yayası seçilen Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık, yılın Trafik Şoförü Adnan Terzi, yılın Trafik Jandarması Bülent Bayır ve yılın Trafik Polisi Muhammet Sarıbaşak&[#]8217;a ödülleri verildi.


Törende yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin eserleri sergilendi.

Editör: Pusula Gazetesi