Kdz. Ereğli İlçe Belediye Meclisi üyeleri, Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında toplantı salonunda bir araya geldi. Başkan Halil Posbıyık gündem maddelerinden minibüsçülerin hat güzergahının değiştirilmesi maddesinin okunmasını istemesinin ardından toplantıda tansiyon bir anda yükseldi.
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay´ın maddenin minibüsçüleri mağdur ettiğini belirterek maddeye itiraz etmesinin ardından salonda gerginlik arttı. Gerginliğin ardından Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık maddenin onaylanması için Belediye Meclisi´nin onayına sundu. Maddenin oy birliği ile onaylanmasının ardından diğer maddeler görüşülmek üzere meclis 11 Mayıs 2010 tarihine ertelendi.
BAŞKANIN ÜZERİNE YÜRÜDÜ
Meclis´in kapanmasının ardından adının Osman olduğu öğrenilen bir minibüsçü mağdur olduğunu iddia ederek salonda başkana ve meclis üyelerine hakaretler savurdu. Olay zabıtaların ve diğer minibüs şoförlerinin müdahalesi ile yatıştırılmaya çalışıldı. Buna öfkelenen Başkan Halil Posbıyık da, "Siz kimsiniz? Sizi kale bile almıyorum. Ne yaptığınızı zannediyorsunuz? Bahane üretmeyin" diye karşılık verdi.
Meclis salonunun dışına taşan tartışma dışarıda da devam etti. Adının Osman olduğu öğrenilen minibüsçü Posbıyık´a ve meclis üyelerine hitaben "Başkan duy beni, benim 3 tane arabam var ve 60 milyar borcum var, ben bu borcu ödeyemem. Ocağımızı söndürdünüz. Mağduruz bize kulak ver senle kaç kez görüşmek istedik ama bizi kabul etmedin. ´Silahlar patlamasın´ diyorsun kavgalar olmasın diyorsun. Ama illa silahlar mı patlasın? ölüm mü olsun? O paralar senin ve ailenin kefen parası olsun" şeklinde tehditler
savurdu. Olayı çevredeki vatandaşlar ve zabıta memurları sakinleştirmeye çalışırken, Posbıyık olay yerinden uzaklaştırıldı.
Tartışmanın dışarıya taşması ile minibüsçüler, "Bu olay burada kapanmadı. Başkan senle daha çok görüşeceğiz" diyerek olay yerinden uzaklaştırıldı.
Editör: Pusula Gazetesi