Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş&[#]8217;ın göreve başlamasının ardından 2010 yılı Ocak ayında kurulan 153 Hasta Takip Merkezi, hızır gibi hastaların ve kimsesizlerin yardımına yetişiyor. Elif Kasımay ve Cengiz Alagözoğlu sorumluluğunda 4 aydır yürütülen birim, sürekli kimsesiz ve ağır hasta 60 kişiye ücretsiz olarak hizmet veriyor. Kriterleri uyan hastalara adeta koltuk değneği olduklarını anlatan Elif Kasımay, &[#]8221;Aradığımız kriter, kimsesi olmayan, yardıma muhtaç insanlar olmalıdır. Bu kriterlere uyan bütün hastalara bir nevi koltuk değneği vazifesi görüyoruz. Bu tür hastaları evlerinden alıp hastaneye götürüyoruz. Doktoruna çıkartıp, hastaları hiç yorulmadan, tekrar evlerine götürüyoruz. Bu arada doktordan randevu almaları, gerekli giriş ve çıkış yapılması, rapor ve ilaç yazılması gibi tüm işlemleri de biz takip ediyoruz. Kemoterapi gören hastaların çoğu ise kimsesi olmadığı için yalnız gidiyordular. Artık yanlarında biz oluyoruz. Ayrıca evlerine giderek tespit ettiğimiz yoksul ve yardıma muhtaç hastalarımız da var. Onları, sosyal yardımlaşma yapan kurumlara haber verip gıda yardımı yaptırıyoruz. Bu insanların zor zamanlarında yanında olmak bizim içinde vicdanen huzurlu olmamızı sağlıyor&[#]8221; dedi.
Takip ettikleri yaklaşık 60 hasta bulunduğunu belirten Kasımay, bu hastalardan 17&[#]8217;sinin kanser, 10&[#]8217;un yatalak, 2&[#]8217;sinin ayakları kesik, 3&[#]8217;nün felçli olduğunu diğerlerinin ise otistik, şizofren, iç hastalıkları , dahiliye, göz kaybına uğrama, bel fıtığı, şeker, kalp gibi hastalıklarının bulunduğunu kaydetti.
Cengiz Alagözoğulları ise, Kozlu Belediyesi tarafından uygulanan sistemin ise ülkede sadece Şişli Belediyesi&[#]8217;nde bulunduğunu kaydetti. Bir çok zorlukla karşılaştıklarını anlatan Alagözoğulları şöyle devam etti:
&[#]8220;Bu görevi yerine getirirken hastaların sakatlık derecelerine göre bazen zorluklarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Örneğin ayakları kesik iki tane hastamız var, bunları evinden aracımıza kadar biz taşıyoruz. Gerekirse sırtımıza alarak evlerine kadar bırakıyoruz. Gerçi yaptıkları dualar,tüm yorgunluğumuzu alıyor. Biz bu işi gönüllü olarak yapıyoruz. Kimsesizlerin kimsesi olmak bizi onurlandırıyor . İnsanların iyi günlerinde herkes birlikte olur, önemli olan bu insanların zor ve kötü günlerinde de yanında olabilmektir. Bu işi profesyonelce yapıp, talepler doğrultusunda ekibimizi çoğaltmayı hedefliyoruz.&[#]8221;
Alagözoğulları ise, kimsesi bulunmayan ve yardıma ihtiyacı olan hastaların Kozlu Beldesi sınırlarından sabit telefonla 153&[#]8217;ü arayarak birimle irtibat kurmasının yeterli olduğunu ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi