Ankara Zonguldaklılar Derneği Olağan Genel Kurulu ile Şerafettin Üstünkol, görevini Tuncay Karakuş&[#]8217;a devretti. Oluşturulan yeni yönetim, Kozlu beldesine bağlı Ilıksu mevkiindeki Ehli keyf Restoran&[#]8217;da gazeteciler ile buluştu.
Kahvaltının ardından gazetecilerin sorunlarını değerlendiren Genel Başkan Tuncay Karakuş, derneğin yeni hedeflerini açıkladı. İmkanlar ölçüsünde projeleri hayata geçireceklerini anlatan Karakuş, lobiciliği geliştirmek için de adımları hızlı atacaklarını söyledi. Ankara&[#]8217;ya gelen Zonguldaklı vatandaşlar için danışmanlık hizmeti verecek personel istihdam edeceklerini anlatan Karakuş, şöyle dedi:
&[#]8220;Bizler Ankara&[#]8217;da Zonguldaklılar olarak birtakım imkansızlardan dolayı lobiciliği geliştirememiş durumdayız. Ciddi ve hızlı anlamda bunun adımlarını atmaya çalışıyoruz. Sizlerin de desteği ile bu adımları hızlı şekilde aşacağız. Maddeler halinde sıralarsak öncelikle Ankara&[#]8217;da okuyan Zonguldaklı öğrencilerimize imkanlar dahilinde destek sağlamak istiyoruz. Sağlıkla ilgili sorunlar olduğu zaman çok sıkça insanlar Ankara&[#]8217;ya geliyor. Bunları biz daha önce yakın dostlarımıza yardım etmekle yapmaya çalışıyorduk. Bundan sonra dernek kapsamında tüm Zonguldaklı vatandaşlarımıza bu katkıyı sağlamak istiyoruz. Bu konuyla ilgili yönetimdeki arkadaşlarımızla görüşmelerimiz var. Özellikle Zonguldak&[#]8217;tan Ankara&[#]8217;ya sağlık için gelen vatandaşlarımıza danışmanlık gibi hizmeti verecek personel de istihdam etmek istiyoruz. Bunlar imkan dahilinde ve ölçülerinde oluyor. Bunları hızlı biçimde geliştirmek için hem yönetimdeki arkadaşlarımızdan hem de Ankara&[#]8217;da yaşayan iş adamlarımızdan bunları paylaşarak desteklerini de almak istiyoruz. İnşallah bundan sonraki durum, Zonguldak&[#]8217;tan Ankara&[#]8217;ya gelen vatandaşlarımıza faydalı olur. Dernek binasının yerinin değişmesi ile ilgili yönetim kurulu olarak araştırmalar yapıyoruz. Geçmişte de Şerafettin başkan çok ciddi araştırmalar yapmış. Her şey imkanlar dahilinde oluyor. Belki imkanlar dahilinde ya kiralama yada satın alma yoluyla otoparkı da olan daha merkezi olan bir yer araştırmasına gidiyoruz. Şerafettin Başkan, yönetimden istifa etti. Tabi bizim ondan önce bir görüşmemiz vardı. Bizim ağabey olarak hep yanımızda kalacak. Ciddi anlamda Ankara&[#]8217;da çevresi olan birisidir. Dayanışıma içinde beraberce gideceğiz. Başkanım imkanlar dahilinde çıtayı hep yüksek tuttu. Bizde bu yolda devam edeceğimize inanıyorum.&[#]8221;

&[#]8220;SUÇUN YÜZDE 80&[#]8217;İ BENDE&[#]8221;
Ankara&[#]8217;da lobicilik oluşturma çabalarının başarısızlıkla sonuçlandığını söyleyen Eski Genel Başkan Şerafettin Üstünkol ise suçun yüzde 80&[#]8217;ini kendisinin kabul ettiğini söyledi. Kalan yüzde 20&[#]8217;lik bölümü ise Zonguldaklılara verdiğini söyleyen Üstünkol, lobiciliğin önemine de değindi. Lobiciliği güçlü olan illerin aslan payını aldığını dile getiren Üstünkol, &[#]8220;Herkes böyle bir sorumluluğu alamıyor. Bizim Zonguldaklılar Ankara&[#]8217;da pek başarılı olamıyorlar. Tuncay Karakuş, başarılı olan nadir Zonguldaklılardan biridir. Ben de onun başarılı olacağına inandım. Benim yönetimden istifa etmemin nedeni ise tamamen derneği menfaatlerini düşündüğümden dolayıdır. Ama biz her zaman yanındayız. Önemli olan hizmettir. Ankara, Türkiye&[#]8217;nin başkentidir. Türkiye&[#]8217;nin bütün imkanları orada biz havuzda toplanıyor. Bütün imkanlar oradan illere dağıtılıyor. Ama bu dağıtım adaletli bir dağıtım değildir. Lobisi güçlü olanlar aslan payını alıyor. Zamanın da devlet Zonguldak&[#]8217;ın ayağına gelmiş. Elindeki bütün imkanları Zonguldak&[#]8217;a yatırmış. Zonguldaklı, devletin imkanlarından Ereğli Kömür İşletmeleri (EKİ) ile yararlanmış. Dolayısıyla Ankara ile ilgilenmemiş. Eskisi gibi zannediyor. Beklemede kalıyor&[#]8221; diye konuştu.

&[#]8220;GÜÇLÜ OLMALISINIZ&[#]8221;
13 yıldır bürokrasinin ve politikanın en üst noktalarına çıktığını anlatan Şerafettin Üstünkol, Zonguldak&[#]8217;a bir şeyler yapılmak isteniyorsa Ankara&[#]8217;da güçlü olunması gerektiğinin altını çizdi. Derneğin misyonunun da önemli olduğunu savunan Üstünkol, şöyle dedi:
&[#]8220;Bürokrasi ve politikanın en üst noktalarına kadar çıktık. Zonguldak&[#]8217;a bir şeyler yapmak istiyorsanız Ankara&[#]8217;da güçlü olmalısınız. Ama bu konuda pek bir çaba göremiyorum. Kötü bir iş için Ankara&[#]8217;ya çıkartma yapan Zonguldak, iyi iş için iki otobüs toplayıp gelemiyor. Hükümet bu konuda hassastır. &[#]8216;Ağlamayan çocuğa meme vermezler&[#]8217; diye bir atasözümüz var. Bu lobi kelimesini ortaya attık. Oluşturmaya çalıştık ama başarılı olamadık. Suçun yüzde 80&[#]8217;ini ben kabul ediyorum ama yüzde 20 kadar Zonguldaklıya veriyorum. Genç arkadaşımız inşallah gereken yerden devam edecek. Bu bakımdan yeni yönetimden ümitliyiz. Elimizden gelen yardımı yapacağız. Ben de o konularda eleştiri aldım. Arkasında ordu olmayan komutan ne yapabilir? Bir tek Zonguldaklı biz değiliz ki. Bir çok üyemiz var. Derneğin ekonomik gücü olmayınca sıkıntı yaşıyor. O bakımdan sadece maddi değil maddi sorun çözülür ama Zonguldaklıların bu konuya yoğun ilgi göstermesi gerekir. Ankara&[#]8217;da gündem oluşturulamıyorsa Zonguldak boşuna bekliyor. Güçlü olan kazanır. Belgesellerde aslan ceylan mücadelesinde hiç ceylanın galip geldiğini gördünüz mü? O bakımdan birleşelim. Bunun adresi de Ankara-Zonguldaklılar Derneği&[#]8217;dir. Bu derneği küçük görmeyelim, misyonu çok önemlidir.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi