Zonguldak Motosiklet Kulübü (ZMK) 2003 yılında kurulup 2006 yılına kadar Kemal Albayrak başkanlığında faaliyetlerini sürdürdü. 2006 yılında da Spor Kulübü olarak dernekler masasına kaydı yaptırılarak resmiyet kazanan derneğin yeni başkanı Yalçın Ertürk oldu. Motosikletin dünyada hava kirliliği ve trafik yoğunluğuna en iyi çözüm olmaya aday olduğunu söyleyen Ertürk, açıklamasında şöyle dedi:
&[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ın motosiklet ilgisi coğrafi koşullarından ötürü yavaş gelişmekte olsa da son zamanlarda çıkan ucuz motosikletlerle birlikte bir ivmelenme göstermiştir. Kaçınılmaz olarak gerek hızla çoğalan motosiklet sürücülerini gerekse diğer araç sürücülerini bu değişim karşısında bilinçlendirmek zorunluluğu doğmuştur. İşte bu noktada ZMK olarak sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmek için çeşitli projeler hazırlamaktayız. Öncelikle Zonguldak halkının ve de basının desteğini beklemekteyiz. İlk etapta bilgi akışını ve iletişimi sağlamak adına web sitemiz hizmete girecek. Ardından ZMK tanıtımı için Zonguldak&[#]8217;ın işlek noktalarında stantlar kuracak, motosikleti olsun olmasın bu işe gönül vermiş herkesi bu çatı altında toplamaya çalışacağız. İkinci etapta dernek binasında güvenli motosiklet sürüşü hakkında çeşitli videolar seyredilip tecrübeli ağabeylerimizden dersler alınacak. Bu amaçta bize olan desteklerini esirgemeyeceğinden emin olduğumuz Zonguldak Emniyet Müdürlüğünden, zaman zaman brifingler alacağız. İnşallah hiç gerek olmaz umsak ta kazalarda ilkyardım eğitimleri alacağız. Tabi ki bunları yaparken bir yandan da gurup gezilerimiz olacak, sıklıkla Zonguldak yakınlarına günübirlik geziler yapılacak olup motosikletin caddelerde hız yapmak olmadığını, grupla gezmenin gururunu ve hayata başka bir pencereden bakmanın zevkini keşfedeceğiz. Türkiye&[#]8217;de yapılmakta olan 12 üzerinde motosiklet festivali olup hem yurdumuzu gezip hem de ZMK ve dolayısıyla Zonguldak&[#]8217;ın tanıtımına katkı sağlayacağız bu aşamada İl turizm Müdürümüzden destek alacağız. Biz ZMK olarak ulaşabildiğimiz tüm motosiklet kullanıcılarına doğru olanı anlatmak için varız anlayıp anlamamak kişinin kendi tercihidir.&[#]8221;
Yeni yönetim ilk hafta sonu gezisini ise trafik kazasında hayatını kaybeden ünlü sanatçı ve motosiklet sevdalısı Barış Akarsu&[#]8217;nun mezarını ziyaret ederek yaptı.
Editör: Pusula Gazetesi