Devlet Hastanesi Kantini İşletme Müdürü Cengiz Yaşar kapatma işlemini ile ilgili açıklama yaptı. Sorunun hastalar ve hasta yakınları zarar görmeden çözülmesini beklediklerini belirten kantin işletme müdürü Cengiz Yaşar&8217;ın açıklaması şöyle; İlimizde ve bulunduğumuz bölgede en geniş kapsamlı sağlık kuruluşu olan Bartın Devlet Hastanesi; ilimize bağlı ilçelerimiz ile diğer illerin ilçelerine hizmet vermektedir. Bölgemizde yaşlı nüfusun yoğun olması ve ayrıca uzak ilçelerimizden hasta gelmesi nedeniyle; hastalarımızın sosyal olanaklara fazlaca ihtiyaç duyması kaçınılmaz olmaktadır. Bartın Devlet Hastanesi kafeterya & kantini ilk önce Acil Servis bölümünün içinde yer alan ve şu anda sarf malzeme deposu olarak kullanılan bölümde hizmet vermekteydi. Kafeterya ve kantin hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarının hizmet alması; konum itibariyle zor olmaktaydı. Hasta ve hasta yakınları bu nedenle hastanemiz dışında bulunan sağlıksız koşullarda satış yapan seyyar satıcılar ve büfelerden ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalmışlardır.


Hastane yönetiminde tahsis edildi


Hastanemize bitişik bina olan Sağlık Meslek Lisesinin Görüntüleme Merkezi olarak hizmete alınmasıyla, hastane binası ile görüntüleme merkezi binasının arasında kalan bölümün hasta nakline uygun hale getirilmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Bu nedenle Hastane Yönetimince projelendirilen 600 metrekarelik boş alan; kafeterya ve kantin işletmecisinin karşılık beklemeksizin sökülür takılabilir yapı tekniğiyle kapatılarak hasta geçişine uygun hale getirilerek, sosyal amaçlı bölümleriyle hizmete geçirilmiştir. Böylelikle Hastane ana binası ile görüntüleme merkezi binası arasında sedye ile hasta nakline uygun fiziki koşullar hazırlanmış olup; ayrıca hasta ve hasta yakınlarının dinlenebileceği ihtiyaçlarını karşılayabileceği salonlar oluşturulmuştur. Yeni oluşturulan bu alan içerisinde kafeterya ve kantin işletmecisine kiraladığı alan kadar bölüm Hastane Yönetimince tahsis edilmiştir.


600 metrekare alan kapattırıldı


Her ne kadar kiralanan alanın işlemleri Milli Emlak Müdürlüğünce yürütülmesine rağmen kafeterya ve kantinin üzerinin kapatılması işi ile hasta nakil yolları ve bekleme salonları tek proje içerisinde değerlendirildiğinden Hastane Yönetimi tarafından belirlenen alan işletmeciye tahsis edilmiştir. Sökülür takılabilir çelik konstrüksiyon binanın projelendirilmesi Hastane Yönetimince yapılmış, kafeterya ve kantin işletmecisinin yapacağı sökülür takılabilir bina projesi, Hastane Yönetiminin projesi içerisine alınarak yaklaşık 600 metrekare alanın kapatılma maliyeti kafeterya ve kantin işletmecisinden sağlanmıştır. Kafeterya ve Kantin işletmecisi yaklaşık 150 metrekare yer kapatması yapacakken sadece iyi niyetinden yararlanılarak; Hastane Yönetimince yaklaşık 600 metrekare yer kapattırılmıştır.


Sözleşme feshedilerek tahliye edildi


Bartın Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Bartın İl Sağlık Müdürlüğü ve Bartın Devlet Hastanesi Başhekimliğinin koordinasyonunun sağlanmaması sonucunda yaklaşık 600 metrekare alanı sökülür takılabilir çelik konstrüksiyonla kapatan Kafeterya & Kantin İşletmecisi hem maddi kayba uğramış; hem de fazla alan kullanması gerekçesiyle yaptığı sözleşme feshedilerek tahliye edilmiştir. Hastanemizde yaşanan bu sorunun yetkililerce değerlendirilerek hasta ve hasta yakınlarına zarar vermeden giderileceğine, hastane ile görüntüleme merkezinin bağlantısını sağlayan binanın sökülmeden çözüm bulunacağını umuyoruz.



Editör: Pusula Gazetesi