Elektrik Mühendisleri Odası Bartın İl Temsilcisi Mahmut Demirok ve Hema Endüstri A.Ş.&8217;de görevli Elektrik Mühendisi İsmail Özer ile oda üyesi bazı elektrik mühendisleri Zonguldak&8217;ta düzenlenen &8220;Elektrik Tesislerinde Topraklamalar&8221; konulu eğitim çalışmasına katıldı. Elektrik Mühendisleri Odası tarafından &8216;Elektrik Tesislerinde Topraklamalar Yönetmeliği&8217; esas alınarak Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Genel Merkezi, Meslek İçi Sürekli Eğitim Merkezi (MİSEM) tarafından düzenlenen eğitim çalışması EMO Zonguldak İl Temsilciliği organizasyonuyla gerçekleştirildi.


Teknik bilgiler verildi



Eğitime Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. ve Hema Endüstri A.Ş.&8217;nden Elektrik Mühendisi İsmail Özer, Zonguldak, Bartın ve Rize&8217;den üyeler katıldı. Eğitim çalışmasında yasa ve yönetmelikler ile TMMOB ve EMO tanıtımında Zonguldak İl Temsilcisi Bülent Özgümüş, teknik konularda Genel Merkez MİSEM Eğitmeni Elektrik Mühendisi Hasan Aktaş tarafından bilgiler verildi. Eğitim çalışması TMMOB Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Eğitim Salonunda yapıldı.

Kendi enerjimizi üretmeliyiz

Hema Endüstri A.Ş. görevlisi Elektrik Mühendisi İsmail Özer, Hema Endüstri A.Ş.&8217;nin bu tür çalışmalara önem verdiğini söyledi. Türkiye&8217;nin yüzde 74 gibi çok büyük bir oranda enerjide dışa bağımlı olmasından rahatsız olduklarını belirten Özer, &8220;İşçimizle, mühendisimizle, yatırımcımızla, kamu kurum ve kuruluşlarımızla hep birlikte el ele vererek kendi enerjimizi kendimiz üretmeliyiz&8221; dedi.



Editör: Pusula Gazetesi