Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü&8217;nün yıl sonu sergileri dün Kozcağız beldesinde açılan iki sergiyle başladı. Belde merkezinde açılan sergide makine nakış, kilim dokuma, bez dokuma, ahşap boyama, ahşap oymacılık ve tel kırma gibi birçok hediyelik eşya sergilendi. Belde merkezinde açılan sergide kurslarda başarılı olan 88 kursiyere törenle belgeleri verildi. Önümüzdeki hafta Pazartesi gününe kadar halka açık olacağı bildirilen sergisinin açılışına Vali İsa Küçük, Bartın Belediye Başkanvekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karamaz, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ulus, Kozcağız Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Murat Genç ve çok sayıda davetli katıldı. Davetliler sergide yer alan el emeği göz nuru eserleri ilgiyle inceledi.


Kurslara önem veriyorum


Serginin açılış konuşmasını Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman yaptı. Başkan Karaman Kozcağız Belediyesi&8217;nin kısıtlı imkânlarına rağmen Halk Eğitim Müdürlüğü&8217;nün açmış olduğu kurslara gerekli desteği verdiklerini söyledi. Karaman, &8220;Kursiyerlerimizin bir arada çalışabilmeleri için geniş amaçlı, bir merkeze ihtiyacımız vardı. Bu konuda inşallah Sayın Valimiz İsa Küçük Bey gerekli sözü verecek. Ben bu kursları çok önemsiyorum&8221; dedi.


Ben demirci kursu mezunuyum


Mustafa Karaman, &8220;Çünkü kendim 1962-63 eğitim öğretim yıllarında demirci kursu mezunuyum. Kozcağız&8217;da 15 yaşında bu işe başladım. Makine mühendislerinin boş gezdiği şu dönemde ben Kozcağız gibi bir yerde römork imalatı yaparak iyi hizmetler verdim. Bu kursların amacı ve faydası çok büyük. Hedefi çok büyük. Bunların devamlı olmasını diliyorum. Ben bu kurslara meraklıyım, gönüllüyüm. Onun için dokuz tane kursumuzun belediye imkânlarının kısıtlı olmasına rağmen elektriğini, kömürünü, işyerini ve her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz&8221; şeklinde konuştu.


Bu sene 645 kurs açıldı


Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt da konuşmasında kurslar hakkında bilgiler verdi. Yeşilyurt, &8220;2009-2010 eğitim öğretim yılında başlayan kurslarımızın 180 iş günü içerisinde il genelindeki yaygın eğitim faaliyetlerimizi buradaki sergi açılışımız ile başlatmış bulunuyoruz. Yaygın eğitim herkesin anlayacağı üzere, örgün eğitimin dışında kalan insanlarımızı kalifiye hale getirmek, onları mesleki becerilere, gerekse teorik anlamdaki bir takım eğitimi vermek maksadıyla yapıyoruz. Bu sene Bartın genelinde 645 kursumuz açıldı. Bunlar tabi değişik, kültürel, mesleki ve okuma yazma kurslarını teşkil etmektedir. 645 kursumuz 121 mesleki alanı kapsamaktadır. Toplam olarak bu eğitim öğretim yılında bugün itibariyle 8170 kursiyerimiz eğitim alarak belgelerine kavuştular&8221; diye konuştu.


Teşekkür ediyorum


Hacı Ali Yeşilyurt, &8220;Bu tabi ki Bartın yaygın eğitim faaliyetleri adına gerçekten gerek kursiyerlerimiz gerek kurs veren eğitici hocalarımız ve Merkez Halk Eğitim yönetimini kutluyorum, onlara teşekkür ediyorum. Bartın nüfusunun yüzde 70&8217;e yakını kırsal olmakla birlikte bu kurslarımız kırsalda yaşayan vatandaşlarımız içinde önem arz etmektedir. Bilhassa mesleki kurslarımızın alanını biraz genişletmek gerekiyor. Bunun için tabi ki belde Belediye Başkanlarımız gerekse mahalle muhtarlarımız ve okul müdürlerimizin destek sağlamaları neticesinde kurslarımız devam etmektedir. Tabi devletimizin burada bize yapmış olduğu destek insanlarımızı en iyi şekilde kalifiye bir insan konumuna getirmektedir&8221; ifadesini kullandı.


Herkesin eğitime ihtiyacı vardır


Yeşilyurt, &8220;Herkesin toplumda yerini alabilmesi için bir eğitime ihtiyacı vardır. İşte bu örgün eğitimin dışında kalan kardeşlerimize amacımız en iyi eğitimi vermek. Sadece mesleki eğitimde kalmayıp teorik anlamdaki karşılıklı iletişim ve kültürel anlamdaki her ihtiyaca cevap verecek şekilde eğitim almaktadırlar. Bunun için Kozcağız Belediye Başkanımız burada 9 kurs açmıştır. Yaygın eğitime vermiş olduğu destekten dolayı başkanımız kutluyorum. Bu çalışmalarda yaptığı desteklerin de devamını diliyorum. Açacağımız sergide bez dokuma, ahşap boyama, tek kırma, aşçı yamağı gibi kurslarımızdan oluşmaktadır. Toplam açılan 9 kursumuzdan yedisi sona erdi ve geri kalan iki kursumuz da devam etmektedir&8221; ifadesine yer verdi.


Kozcağız&8217;a faaliyetler için salon


İsa Küçük, &8220;Her sene açılan kurslara vatandaşların gün geçtikçe artan ilgisini görüyorum. Kozcağızlıların bu kurslar için artan isteği karşısında eğitim ihtiyacını karşılayacak daha çağdaş mekânlara ihtiyacın olduğu da muhakkak. Eğer Kozcağız&8217;da arsa bulabilirsek, belediyemizle işbirliği yaparak gerek Milli Eğitim teşkilatı, gerekse İl Özel İdaresi olarak gerekli ödenekleri temin edip Kozcağız&8217;ımızda Bartın Merkezde olduğu gibi içinde kursların yapılabildiği sosyal faaliyetlerin, kültür etkinliklerinin, düğünlerin yapılabildiği güzel bir salonu bu beldeye kazandırmamız gerekiyor. Kozcağızlı vatandaşların bugünkü bu ilgisi bize bunu düşündürdü. Kozcağız ve çevresindeki köylerimiz, burada yaşayan insanlarımız bunu hak ediyor ve burada yepyeni çok güzel bir binada ihtiyaç duyulan eğitim imkânlarını biz vatandaşlarımıza sunmanın gayreti içerisindeyiz. Bunu Kozcağızlılarımızın hak etiğine inanıyorum&8221; ifadesini kullandı.


Kurslardan 8 binden fazla kişi faydalandı


Vali Küçük, &8220;Bartın genelinde yaklaşık 8 binin üzerinde kursiyerimiz bu kurslardan faydalandı. Kozcağızda da 88 kursiyerimiz bu kurslardan faydalandı. Eskiden halk eğitim kursu dendiği zaman genellikle boş zaman değerlendirme ve nakış dikiş işleri anlaşılırdı ama bugün görüyoruz ki vilayetimizde açılan kursların çoğunluğunda bir meslek edinme, hayata tutunma ve ayakta kalma, aile ekonomisine katkı ve kendimiz kurslarla geliştirebilme anlayışının yoğun olduğunu görüyoruz. İsteklerinizi daha da arttırın. Gerçekten her alanda vatandaşlarımızdan hangi talep gelirse gelsin devlet bu kurslar açabilecek ve vatandaşlarımızın ayakta kalabilmeleri için her türlü yetenek ve beceri ile donanmalarına imkân sağlayabilecek güç ve kudrete sahiptir. Bizler bunun için buradayız&8221; dedi.


Ülkemizi geliştirmek için çalışmalıyız


Vali İsa Küçük, &8220;Vatandaşlarımıza hizmet edebilmek için buradayız. Hep beraber daha güzel bir Kozcağız, daha güzel bir Bartın ve daha gelişmiş, daha çağdaş bir Türkiye için çalışıyoruz, çalışacağız ve bunu önümüzdeki yıllarda hep birlikte başarabilmenin duygularını da ortaklaşa paylaşarak gururla taşıyacağız. Çocuklarımıza da bırakabileceğimiz en güzel emanet budur. Biz mahallemizi, köyümüzü, beldemizi, vilayetimizi ve ülkemizi geliştirmek için çalıştık. Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en güzel miras budur. Bu çalışlarda emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma, kursiyerlerimize ve yöneticilere teşekkür ediyorum. Sergimiz hayırlı uğurlu olsun&8221; ifadesine yer verdi.


Hıdırlar İlköğretimde giyim sergisi


Kozcağız merkezde yapılan sergi açılışının ardından Bartın Belediye Başkanvekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt ve Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Mehmet Ali Ulus, beldeye bağlı Hıdırlar Köyü İlköğretim Okulunda düzenlenen serginin açılışını yaptılar. Düzenlenen etkinlikte giyim kursunda başarılı olan 12 kursiyere belgeleri verilirken, etkinliğin sonunda katılımcılara ikramda bulunuldu.

Editör: Pusula Gazetesi