'Yeniden Sevgi, Barış, Dostluk' diyerek Türkiye'nin en büyük festivalini 5 yıl aradan sonra tekrar gerçekleştiren Kdz. Ereğli Belediyesi, 'Festivalin Ardından...' etkinliği düzenleyerek izlenimleri paylaştı. Başkan Posbıyık, başarılı bir organizasyonla Ereğli'de 1 milyon kişiyi ağırladıklarını söyledi. Konuşmasında Erdemir yönetimini eleştiren Posbıyık, "Hakkımızı arayacağız, adaletin olduğunu göstereceğiz" dedi.

5-6-7 Temmuz'da Türkiye'nin en büyük festivalini gerçekleştiren Kdz. Ereğli Belediyesi, 'Festivalin Ardından...' etkinliği düzenledi.

Sahil bandı süs havuzu yanında gerçekleştirilen etkinlikte kokteyl, resim sergisi, fotoğraf sergisi, festival izlenimleri video gösterimi ve canlı müzik performansı yer aldı. Belediye başkanı Halil Posbıyık, sergiye katılan fotoğraf sanatçılarına ve ressamlara teşekkür belgesi vererek birlikte fotoğraf çektirdi.

"EREĞLİ'YE HAREKET GELDİ"

Posbıyık, Ereğli'yi en iyi şekilde tanıtarak hareket getirmek istediklerini söyledi.

Festivalin çok başarılı geçtiğini, 1 milyon kişiyi ağırladıklarını anlatan Halil Posbıyık şunları söyledi:

"Zaman zaman büyük, zaman zaman küçük topluluklarla, müzisyenlerle, tiyatrocularla, yöremizin sanatçılarıyla sık sık etkinlikler düzenleyip kültürel hareket sağlamaya çalışıyoruz. Dışarıdan gelenler için de bu memleketi gezip görmek isteyenler için de çok etkili oluyor. Geçenlerde yaptığımız açık deniz yüzme yarışları inanılmaz ilgi gördü. Gelen sporcular Ereğli'yi son derece beğendiler. Hem biz Ereğli'nin ismini duyurduk hem de gelenler Ereğli'yi görünce hayran kaldılar. Eğer siz eserinizi, güzelliklerinizi, üretimlerinizi başkalarına göstermez, sunmazsanız kapalı bir toplum olarak kendi içinizde yaşarsınız. Biz bunları açmaya, Ereğli'yi Türkiye'ye, Avrupa'ya tanıtmaya çalışıyoruz. Daha yakın zamanda Ereğli'nin 4500 yıllık geçmişi var derken bir anda geçmişimiz 2 bin yıl geriye gitti. Değerli hocalarımızın, arkeologların yaptığı araştırmalar bunu ortaya koydu. Sayın Kaymakamımızla birlikte Belediye olarak maddi, manevi desteklerimizi ortaya koyduk. Yani sadece Ereğli'de, Batı Karadeniz'de değil Karadeniz bölgesinde en eski yerleşimin, yaşam biriminin burada olduğu öğrenildi. Bu gelişme Türkiye'de bir hareket getirdi, bütün televizyonlar buradaydı. Dünyada yankı buldu; önümüzdeki hafta Amerika Harvard Üniversitesi'nden profesörler geliyor onları ağırlayacağız. İnönü Mağarası'nda incelemeler yapılacak. Yurtdışından gelen hemşerilerimiz de var. Onlar elçilerimiz. Onlar da bir hareket başlamasından son derece mutlular. Gittikleri yerlerde hep Ereğli'yi anlatıyorlar. Onlardan rica ediyorum her yaz tatiline gelişte Alman veya Belçikalı, komşuları kimlerse alsınlar getirsinler buraya. Ereğli'de çok büyük hareketler olacağına tüm kalbimle inanıyorum.

"300 BİN KİŞİ VARDI, DİYENLERE İTHAF EDİYORUM"

Halil Posbıyık, etkinlik sırasında Festival tanıtım filminin ekrana yansıtılması ardından ortaya çıkan muhteşem kalabalık görüntülerine değinerek, "Festivalde 300 bin kişi vardı diyenlere bu görüntüleri ithaf ediyorum. 700 binin üzerinde insan vardı, alanda olmayanlarla beraber 1 milyon kişiyi ağırladık" dedi.

Posbıyık, 13 Ekim'de ilk defa caz festivalini yapacaklarını ve hazırlıklarına başladıklarını açıkladı. Peşinden hamsi festivalinin geleceğini duyuran Halil Posbıyık şu mesajları verdi:

"Bir taraftan da belediyemizde ekip arkadaşlarımla ve özellikle belediye meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte inanılmaz bir çalışma içerisindeyiz. Çünkü Ereğli Belediyesi'nin bozulduğunu biliyorduk ama bu kadar bozulduğunu bilmiyorduk. Bu kadar geriye gittiğini hiç tahmin etmemiştik."

Başkan Posbıyık konuşmasının ardından resim ve fotoğrafları sergide yer alan sanatçılara teşekkür belgelerini takdim etti; ardından festival resim ve fotoğraf sergisini gezdi.

Yerel sanatçılar Emre İşeri ve Gamze T...

Editör: Pusula Gazetesi