Borajet Genel Müdürü Kadir Peker Zonguldak-Trabzon ve Zonguldak İstanbul seferlerine 7 Mayıs´tan itibaren başlayacaklarını söyledi. Dün Hürriyet´in Pazar ekinde yayınlanan Tolga Özbek imzalı haberde bilet fiyatlarının Zonguldak -Trabzon arası 140 lira olacağı belirtildi.


Tek yön bilet fiyatları 115 TL´den başlayan Borajet, 66 koltuklu pervaneli ATR72 uçakları ile iç hat pazarına giriyor. Tokat, Zonguldak, Alanya Gazipaşa gibi noktaları uçakla tanıştıracak havayolunun hedefi dış hatlara da açılabilmek.


Türkiye´deki bölgesel havacılığa yeni bir soluk getirecek Borajet´in ilk sefer noktası Tokat olacak. 66 koltuklu ATR72 tipi uçaklarla 7 Mayıs´ta uçmaya başlayacak havayolu, İstanbul Sabiha Gökçen´den Tokat, Zonguldak, Ankara´dan Siirt, Trabzon´dan Zonguldak, Diyarbakır´dan da Adana´ya sefer yapacak.


Hepsi kendi malı üç uçağa sahip Borajet´in önümüzdeki günlerde dördüncü ATR72´yi de filosuna katarak büyüyeceğini söyleyen Genel Müdür Kadir Peker; "Sefer yapılmayan noktalarla uçuşlarımıza başlıyoruz. Personelimiz eğitimini tamamladıkça çapraz uçuşların sayısı artacak. Trabzon-Zonguldak´ın yanı sıra Antalya-Diyarbakır, Diyarbakır- Van gibi hatlarda hizmet vereceğiz" dedi.


Önümüzdeki aylardan itibaren Alanya Gazipaşa´nın, hizmete girmesiyle birlikte Bursa´da şehrin içindeki Yunuseli Havaalanı´na uçmayı planlayan Borajet, daha sonraki adımda Adana´dan Şam gibi dış hat noktalarına da açılacak.



FİYATLAR 115 LİRADAN BAŞLIYOR


Otobüs taşımacılığında olduğu gibi Borajet tek fiyatla uçacak. Bilet fiyatları tek yön İstanbul´dan Zonguldak´a 115, Tokat´a 140, Zonguldak´tan Trabzon´a 140, Ankara´dan Siirt´e 140 lira. Deri koltuklara sahip uçakta ikram hizmeti ücretsiz verilecek. Türkiye için yeni bir uçak tipi getirdiklerini söyleyen Peker


"Öğretmen kaptan pilotlarımız uzun yıllar İtalyan Alitalia Havayolları´nda uçmuş, çok tecrübeliler. Türk


pilotlarla birlikte görev yapacaklar.


Kabin memurlarımız için Romen Tarom Havayolları´ndan öğretmenler getirdik. Teknik konuda Alitalia ile iş birliği yapıyoruz" şeklinde konuştu.


Otobüslerin bilet fiyatları ise Zonguldak- İstanbul 25, Zonguldak - Trabzon ise 55 lira.



TOPRAK PİSTE İNEBİLİYOR


Pervaneli ATR72 serisi uçaklar Fransız-İtalyan ortak imalatı.


Dünyanın en çok kullanılan turboprop motorlu yolcu uçakları arasında yer alan ATR´ler, 1 saate kadar olan seferlerde jetlerle aynı sürede uçabiliyor.


Yaklaşması zor, kısa ve toprak pistlere rahatlıkla inebilen ATR´ler, konfor açısından büyük yolcu uçaklarını aratmıyor.

Editör: Pusula Gazetesi