Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği 27. Olağan Genel Kurulu Genel Maden İş Sendikası Şemsi Denizer Toplantı Salonu&[#]8217;nda gerçekleştirildi. Kurula, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, AK Parti Zonguldak Başkanı Hamdi Uçar, Demokrat Parti Zonguldak İl Başkanı Hakkı Karagüzel, Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, Türk Ocağı Başkanı Erol Şeref, Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Hüseyin Özdemir, Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, sivil toplum örgütü temsilcileri ile esnaflar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı&[#]8217;nın okunmasının ardından faaliyet ve denetim kurulu raporlarının okunduğu genel kurulda, mevcut başkan Muharrem Coşkun ve Baki Kahyoğlu adaylığını açıkladı. Aday Baki Kahyaoğlu, konuşmasında esnaf kongresinin ağırlığını hissettirmediğini söyleyerek kongrelere protokol getiremediklerini öne sürdü. Kahyaoğlu, &[#]8220;Faaliyetlerin içinde kültür etkinlileri için bir şey duyamadım. Oysaki önümüzdeki günlerde festivaller başlayacak. Dışarıdan satış yapmaya gelenlerin engellenmesi lazım. Buradaki esnaf kazanmalı dışarıdan gelen kazanmamalı, kayıt dışının önüne geçilmesi lazım. Esnafa ulaşmayan krediler var. Teknolojiye kullanamıyoruz. Bu seçimi iyi değerlendirmemiz lazım&[#]8221; dedi.
Baki Kahyaoğlu&[#]8217;nun vicdanını rahat olmadığını öne süren mevcut Başkan Muharrem Coşkun şöyle dedi:
&[#]8220;İnsanları eleştirirken vicdanın rahat olacak. Beni eleştiren, Kahyaoğlu&[#]8217;nun vicdanın rahat olmadığını biliyorum. Ben afet bölgelerine, yönetim kurulu arkadaşlarımla beraber gittim. Belediye başkanlarına rica ederek, açarak çadır kurdurdum. Yapılan eleştirileri çok haksız buluyorum.&[#]8221;
Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref de genel kurulda konuşma yaptı. Konuşmaların ardından seçime gidildi. Baki Kahyaoğlu&[#]8217;nun listesi, yedek listesinin olmadığı gerekçesiyle kabul edilmedi. Kahyaoğlu, adaylıktan çekildiğini söyledi. Muharrem Coşkun ise rakipsiz kalınca seçime tek liste ile gidildi.
Editör: Pusula Gazetesi