Ereğli´de, Köylere Hizmet Götürme Birliği yıllık Olağan Genel Kurulu Toplantı´sı Ereğli İlçe Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, Ereğli İlçe Kaymakamı Osman Ekşi, İlçe Özel İdare Müdürü Cevdet Yiğit, İlçe Tarım Müdürü Hakan Tekin, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol ve çok sayıda muhtar ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Osman Ekşi´nin başkanlığında başlayan genel kurulda muhtarlar arasında katip üye seçimi gerçekleştirildi.
İlçe Özel İdare Müdürü Cevdet Yiğit´in okuduğu 2009 yılı faaliyet ve kesin hesap raporları oybirliği ile kabul edildi. Kurulda konuşma yapan Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, bu zamana kadar kendisine taleple gelen hiç muhtarı geri çevirmediklerini ifade ederek, "2009 yılında 32 kilometre asfalt yapıldı. 10 bin TIR rotmiks üretimi ile bozuk köy yolları tamir edildi. Bu sene de köy yollarında çalışmalar gerçekleştireceğiz.
Kamu olarak bizim işçilerimiz de olacak. Muhtarlarımızdan işin başında durarak, düzgün yapılması noktasında bize yardımcı olmalarını rica ediyorum. Birlik olarak imkânlar ölçüsünde muhtarlarımızdan gelen talepleri boş çevirmedik. Ancak taleplerin tamamını karşılamanın imkanı yok. Programa alınan işler büyük oranda gerçekleştirildi. Bu işlerde katkı veren muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra da aynı duyarlılıkla hareket etmelerini diliyorum" şeklinde konuştu.
Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol ise, Ereğli bölgesinde işlerin yürüye bilmesi için ödeneğin çok önemli bir unsur olduğunu ve bu konu hakkında birçok girişimlerde bulunduklarını ifade etti. Köylere Hizmet Götürme Birliği´nin Genel Kurulunda yapılan seçimde, yönetim kurulu üyeliklerine İl Genel Meclisi üyeleri Osman Arslan, İsmail Tak ve muhtarlar Mustafa Aydın ve Emin Alkan seçildi.
Editör: Pusula Gazetesi