Zonguldak´ın Kozlu Kılıç Mahallesindeki tek katlı evlerinde uyuduğu sırada kaçırıldığı iddia edilen ve bir süre sonra mahallede bir çöp konteynırının yakınındaki çuvalda cesedi bulunan 3 yaşındaki Sümeyye Cinkılıç´ın cinayetiyle ilgili sırlar telefon konuşmalarında kayıtlı.



Sümeyye´nin boğazının kesilerek öldürülmesiyle ilgili tutuklanan anne Ferdane Cinkılıç´ın, sevgilisinin borçları nedeniyle eşinden para koparmak için çocuğunun kaçırılma olayını ilişkisi olduğu kişiyle birlikte planladığı iddia edilmişti.



Annenin, kaçırılma oyunuyla kızını verdiği sevgilisinin, bir süre sonra mahalleye polislerin geldiğini görmesi üzerine ihbar edildiğini zannederek çocuğu öldürdüğü ileri sürülmüştü.


Anne Ferdane Cinkılıç ve sevgilisi olduğu iddia edilen Cihan Bayram´ın suçlamaları kabul etmedikleri, çapraz sorgularında da aynı şeyleri söyledikleri öğrenildi.



Araştırmalarını derinleştiren ve olay yerindeki delileri büyük titizlikle değerlendiren polis ekipleri, ifadeler doğrultusunda da, cinayetle annenin ardından sevgilisi olduğu öne sürülen komşusu Cihan Bayram´ı gözaltına almıştı.



Anne Ferdane Cinkılış azmettiricilik, sevgilisi Cihan Bayram ise vahşi cinayeti işlediği iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Ancak ortada bazı soru işaretleri henüz aydınlanabilmiş değil.


Soruşturma kapsamında Baba Ali Osman Cinkılıç´ın, çocuğun kendisinden olmadığını düşünerek öldürtmüş olabileceği yönündeki ihtimal de göz ardı edilmedi. Sümeyye´nin fotoğrafı daha önce ölen kardeşinin fotoğrafıyla karşılaştırıldı. Çocukların bir birine çok fazla benzediği görüşünce bu şüphe askıya alındı.



Sorgulama sürecinde oluşan soru işaretlerinin kesin yanıtlarının bulunabilmesi için telefon kayıtlarının dökümünün istenmesine karar verildi.


Telefon konuşmalarından elde edilecek delillerin cinayet sürecinin nasıl geliştiğine ışık tutması bekleniyor.


Önümüzdeki hafta içi gelmesi beklenen dökümlerin sonucuna göre yargılama süreci devam edecek.

Editör: Pusula Gazetesi