Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, yeni düzenleme yapılan hazır giyim pazarını gezerek eksikleri hakkında pazarcı esnafından bilgi aldılar. Çaycuma Pazarcılar Derneği Başkanı İrfan Kabuk, önceleri pazaryeri düzeninin çok kötü olduğunu ve müşterilerinin rahat gezemediğini belirterek Belediye, Zabıta, Esnaf Odası ve Derneklerinin çalışması sayesinde yeni düzenine kavuştuğunu söyledi. Çaycuma Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, ikiye bölünmüş olan konfeksiyon pazarını tek yerde toplamaya çalıştıklarını söyleyerek; "Belediyemiz, Emniyet Müdürlüğümüz, Zabıtamız ve Pazarcılar Derneğimiz ile bir araya gelip böyle bir düzenleme yaptık. Var olan eksiklikleri de Belediye Başkanımız en kısa zamanda tamamlayacağını söylüyor. Bu düzenlemelerde bizim için yeterli değil. Avrupa´nın ve Türkiye´nin birçok yerinde pazaryerlerinin daha modern olduğunu görüyoruz. Bunun için Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak belli bir projenin üzerinde duruyoruz. Belediye Meclisi de destek verirse Batı Karadeniz Bölgesi´nin en iyi gıda ve konfeksiyon pazarı olacaktır. Belediye Başkanımızın da bu projenin üzerinde durmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, pazarcı esnafının kendilerine üç ay önce pazaryerinin düzenlenmesi için müracaat ettikleri söyledi. Gülşen; " Üç ay içinde bir çalışma yaparak düzenleme yaptık. Şu an için eksiklerimiz var ama pazarcılarımız memnun görünüyor. Bu sene sebze pazarının üzerinin kapatılması projesi var. İhaleye çıkma aşamasına geldi. Esnaf Odası´nın projesinde değerlendireceğiz. Eksiklerimizi yerinde gördük. Tüm esnaflarımıza hayırlı işler diliyorum" dedi.
Gülşen ayrıca şehir içi yer altı elektrik şebekesinin ön anlaşmasını yaptıklarını, Belediye Meclisi&[#]8217;nden karar çıktığı takdirde ilçenin pozitif bir görüntüye kavuşacağını belirtti.
Editör: Pusula Gazetesi