Türkiye Gazeteciler Cemiyeti&[#]8217;nin (TGC) 43. Olağan Genel Kurulu yapıldı. TGC´nin Cağaloğlu´ndaki Burhan Felek Konferans Salonu´ndaki seçimlerde 3 bin 403 üyeden 996´sı oy kullandı. Son yıllardaki en geniş katılımlı genel kurulda Orhan Erinç´in başını çektiği Bağımsız ve Bağlantısız Gazetecilik Grubu ile Celal Toprak´ın başını çektiği Değişim Grubu´nun listeleri yarıştı. Dün gece yarısı tamamlanan oy sayımında TGC Üyeleri Bağımsız ve Bağlantısız Gazetecilik Grubu olan Orhan Erinç listesi ile " yola devam" dedi.
9 yıldır TGC Başkanlığını yürüten Orhan Erinç, seçim sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"TGC Üyeleri her zaman gazeteciliğin bağımsız ve bağlantısız sürdürülmesi görüşüne sahip çıkmış ve sağduyulu bir yaklaşım sergilemiştir. Bu geleneğin bu seçimlerde de sürdürüldüğü görülmüştür. Üyelerimizin geçmişte de Cemiyet&[#]8217;e siyasetin karıştığını algıladıkları her genel kurulda katılım yüksek olmuştur. Üyelerimizin algılaması seçim gününde girişe stantlar kurulması, bazı yayın organlarında çalışan üyelerimizin aidat borçlarının müessese temsilcileri tarafından ödenerek oy kullanma haklarının sağlanması, araç tutularak ulaşımın gerçekleştirilmesi ve bazı kurumlarda oy kullanacak üyelerimizin idari izinli sayılması uygulamasından kaynaklanmıştır.
TGC Yönetimleri bugüne kadar üyeleri arasında ayırım yapma yanlışından uzak durmuştur. Çok sesliliğin sağlanması konusunda savaşım veren bir meslek örgütü yönetiminin böyle bir yaklaşım sergilemesinin yanlışların en büyüğü olduğu konusundaki geleneksel görüşü önümüzdeki çalışma dönemi için de geçerliliğini koruyacaktır. Türkiye´deki fikir yelpazesinin tümünü temsil eden TGC´nin bundan sonra da görüşler arasında tercih yapması söz konusu olmayacaktır."
28 Nisan Çarşamba günü başlayan ve dün TGC´nin yeni yönetiminin belirlendiği oy verme işleminin sona eren genel kurulda başlangıçta iki liste yarıştı. Ancak günün ilerleyen saatlerinde bir korsan liste ortaya çıktı. Divana yapılan itirazlar üzerine ortaya atılan liste iptal edildi.
Edirne´den Siirt´e, Trabzon´dan Hatay´a, Zonguldak´tan Urfa´ya kadar Türkiye´nin pekçok ilinden oy kullanmaya gelen TGC üyeleri seçim heyecanını paylaştı. Cemiyet´te oy verme süresi akşam 17.00´ye kadar sürdü. 996 üyenin oy kullandığı seçimde saat 19.00´dan itibaren oy sayımına geçildi. Gece saat 02:00 sıralarında da Yönetim Kurulu&[#]8217;nu belirleyecek olan oy sayma işlemi tamamlandı.
Denetim, Balotaj ve Onur Kurulu üyelerinin belirlenmesi için oy sayımının sürdüğü belirtildi.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi Osman Sav&[#]8217;ın yanı sıra Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Öksüz, Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ, Pusula Muhabiri Bayram Tomakin ve Bartın Pusula Gazetesi Muhabiri Özlem Bıçak, TGC Kdz. Ereğli Temsilcisi Mustafa Kemal Bektaş, Önder Gazetesi&[#]8217;nden Eyüp Bektaş ve Birol Karadeniz İstanbul&[#]8217;daki kongreye katılan isimler arasındaydı. TGC Zonguldak Temsilcisi Osman Sav ile Karaelmas Gazeteciler Dernek Başkanı Atilla Öksüz, Orhan Erinç ve ekibini kutladılar.


Yönetim Kurulu Asil:
1- Orhan Erinç (598 oy)
2- Vahap Munyar (555 oy)
3- Turgay Olcayto (548 oy)
4- Zafer Atay (546 oy)
5- Sibel Güneş (523 oy)
6- Orhan Ayhan (518 oy)
7- Ahmet Özdemir (504 oy)
8- Gülseren Güver (495 oy)
9- Recep Yaşar (492 oy)
10- Doğan Satmış (482 oy)
11- Arif Kızılyalın (477 oy)
Yönetim Kurulu Yedek:
1- Celal Toprak (426 oy)
2- Ünal Tanık (364 oy)
3- Nuh Albayrak (356 oy)
4- Cengiz Kahraman (347 oy)
5- Zeki Gümüş (327 oy)
6- Mahmut Övür (327 oy)
7- Abdülhamit Avşar (318 oy)
8- Ali Akkuş (317 oy)
9- Kemal Çiftçi (313 oy)
10- Kadir Demirel (312 oy)
11- Soner Can (299 oy)
Editör: Pusula Gazetesi