Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB)&8217;ın Şubat ayında İstanbul&8217;da düzenlenen Emitt Uluslar arası Turizm Fuarı&8217;nda açtığı standı ziyaret edenler arasından çekilen kura ile Batı Karadeniz tatili kazanan talihliler aileleriyle birlikte Bartın&8217;a geldi.



Başkan Akın karşılama yaptı



Batı Karadeniz tatili kazanan ve BAKAB temsilcisi Serkan Hallaç ile birlikte Bartın&8217;a gelen Bedriye Temizel, Ali Korsan, Nazan Ataş, Adalet Demirel, Murat Karaşahin, Alattin Yılmaz, Necla Geylani, Ayşe Melda Özbay, Zekeriya Akar ve yakınlarını Belediye Başkanı Cemal Akın ile İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ayşegül Yaylı karşıladı.



Gazhane Parkı&8217;nda börek ikramı



Gazhane Parkı&8217;nda su böreği ikram edilen talihlilere Bartın&8217;ı anlatan Belediye Başkanı Cemal Akın &8220;İlimiz doğal coğrafi ve kültürel değerleri ile zengin potansiyele sahiptir. Bartın kent merkezinde kolları birleşerek 15 kilometre sonra denize dökülen Bartın Irmağı ayrıca büyük önem taşıyor. Kentimizin ticari gelişimde rol oynayan bu ırmağı turizme kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz&8221; dedi.



Tarihi mekanları incelediler



Başkan Akın ve İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ayşegül Yaylı, konuklara Bartın&8217;ın tarihi ve turistik özelliklerinin yanı sıra yörenin kültürü, el sanatları, gelenekleri ve görenekleri hakkında bilgiler de verdi. BAKAB talihlileri daha sonra kent merkezini gezerek tarihi yerleri inceledi ve daha sonra Amasra ilçesine geçti.



İsmail Aktaş eşlik etti



BAKAB talihlilerine Bartın ve Amasra gezisi sırasında profesyonel turist rehberi İsmail Aktaş eşlik etti. Amasra&8217;da tarihi eserleri inceleyen, Çekiciler Çarşısını gezen ve öğle yemeği yiyen grup yatla deniz turu da attı. Grup daha sonra bir geceliğine konaklamak üzere Bartın&8217;a döndü. Grubun bugünkü programında Safranbolu&8217;nun bulunduğunu belirten İsmail Aktaş, konukların Bartın ve Amasra&8217;nın tarihi ve turistik değerleri ile doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi