Zonguldak´ın Kozlu beldesinde bir çocuğun boğazının kesilerek öldürülmesiyle ilgili tutuklanan anne Ferdane Cinkılıç´ın, sevgilisinin borçları nedeniyle eşinden para koparmak için çocuğunun kaçırılma olayını ilişkisi olduğu kişiyle birlikte planladığı belirlendi.
Annenin, kaçırılma oyunuyla kızını verdiği sevgilisinin, bir süre sonra mahalleye polislerin geldiğini görmesi üzerine ihbar edildiğini zannederek çocuğu öldürdüğü iddia edildi.
Kılıç Mahallesindeki tek katlı evlerinde uyuduğu sırada kaçırıldığı iddia edilen ve bir süre sonra mahallede bir çöp konteynerinin yakınındaki çuvalda cesedi bulunan 3 yaşındaki Sümeyye Cinkılıç´ın cinayetiyle ilgili polis, annenin sorgulamasında önemli bilgilere ulaştı.
Araştırmalarını derinleştiren ve olay yerindeki delileri büyük titizlikle değerlendiren polis ekipleri, ifadeler doğrultusunda da, cinayetle annenin ardından sevgilisi olduğu öne sürülen komşusu Cihan Bayram´ı gözaltına aldı.

-´´İLİŞKİLERİ 5-6 AY ÖNCE BAŞLADI´´-

Sorgulamalardaki iddialara göre, Ferdane Cinkılıç ile komşusu ve Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) maden işçisi olarak çalışan 3 çocuk babası Cihan Bayram´ın 5-6 ay önce ilişkileri başladı.
Bayram, bir süre sonra, 5 bin YTL civarında borcu olduğunu öne sürerek anne Ferdane´den bu parayı eşinden temin etmesini, aksi takdirde kendisini ´´kötü kadın´´ olarak çevresine anlatacağı tehdidinde bulundu.
Tehditlerden korktuğu bildirilen anne ile Bayram, çocuğunun kaçırılması oyunuyla eşi Ali Osman Cinlıkılıç´tan para temin etmeyi planladı. Anne Ferdane, eve gelen Bayram´a 3 yaşındaki kızını vererek, çocuğunun odasının camını kırıp Sümeyye´nin kaçırıldığına ve 5 bin YTL istendiğine yönelik not bıraktı. Daha sonra evden dışarı çıkan anne Ferdane, kızının kaçırıldığını feryat ederek komşularından yardım istedi.
Komşularının haber verdiği polis ekiplerinin mahalleye geldiğini gören Cihan Bayram´ın, annenin kendini ihbar ettiğini zannederek telaşe kapılıp çocuğun boğazını keserek öldürdüğü iddia edildi.
Annenin sorgulamasında olayı itiraf ettiği, Cihan Bayram´ın ise suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.
Bayram ve Ali Osman Cinkılıç´ın, TTK Kozlu Müessese Müdürlüğünde ayrı birimlerde çalıştığı bildirildi.
Ferdane Cinkılıç ve Cihan Bayram, tutuklanmalarının ardından Zonguldak´ın Beycuma beldesindeki cezaevine gönderildi.
Editör: Pusula Gazetesi