Kış mevsimi nedeniyle tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı yaklaşık 4 gündür Zonguldak&[#]8217;ta da etkisini gösteriyor. Kırsal kesimde kar kalınlığı yaklaşık 35 santimetreyi bulurken zaman zaman şehir merkezinde de etkili biçimde yağış gerçekleşiyor. Kapanan yolları açmak için ekipler gece gündüz çalışıyor. Kopan teller ile birlikte yol ortasına yıkılan direklere ise görevliler tarafından bakım ve onarım yapılıyor. Kar altında kalan ağaçlar yollara eğilirken şehir merkezinde ekiplerin kara hazır olduğu bildirildi.
Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, geçen senelerde Zonguldak şehir merkezinde etkili şekilde kar yağışı olduğunu söylerken 2009 yılında karla mücadele için hazırlıklarını tamamladıklarını bildirdi. Başkan Secaattin Gonca, tuzlama ve kar küreme gibi gerekli olan çalışmaları yeterli şekilde yapabilmek için hazırlıkları yaptıklarını söyledi. Başkan Gonca, &[#]8220;Bu yıl karın etkili biçimde yağacağını tahmin ediyoruz. Bunun için geçen yıl da gerekli çalışmalar için hazırlıklarımızı yapmıştık. Geçtiğimiz yıl önemli derecede sorun yaşamadık. Bu yılda aynı şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Halkımıza hizmet verebilmek için gerekli her türlü çalışmayı yapacağız&[#]8221; diye konuştu.
Öte yandan Meteoroloji yetkilileri Zonguldak&[#]8217;ta bugün itibariyle karla karışık yağan yağmurun pazartesi gününe kadar etkisini göstereceğini kaydetti. Yetkililer önümüzdeki Salı gününde sıcaklığın en düşük değerinin sıfır olacağını ve Çarşamba günü de dahil olmak üzere kar yağışı olacağını bildirdi
Editör: Pusula Gazetesi