Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, dün makamında oto galerici esnafıyla bir araya gelerek yeni oto galeri sitesinin nereye yapılacağını açıkladı. Eşref, yeni terminal ve oto galerici sitesini Çınartepe Mahallesi´nin Demir Ambarları bölgesine yapılması planlandığını ve bu konuda esnafın fikrini aldığını söyledi. Demir Ambarları mevkiindeki 25 bin metre kareye terminal artı oto galeri yapılacağını vurgulayan Belediye Başkanı Eşref şunları söyledi:
&[#]8220;Ben şoför ve oto galerici esnafımıza iki projemi açıklamak istiyorum. Bunlar yeni terminal alanı ve oto galericiler için düşündüğümüz projeler. Zonguldak´ta mahalle ve sokak aralarındaki oto galericiliğin ne kadar sıkıntı verdiğini hepimiz biliyoruz. Bundan galeri esnafı ve vatandaşta memnun değil. Dere içi başta olmak üzeri bütün alanlarımıza park edilen araçlar vatandaşı olumsuz etkiliyor. Zonguldak gibi dar bir şehirde oto galericiliği kökten çözmemiz gerekiyor.
Büyük galerici arkadaşlarımız ve trafiği etkilemeyen arkadaşlarımız var ama bu sorunu kökten çözmenin yolunu bulduk. Bunları bir yerde toplamak için İçişleri Bakanlığı´nın bu konuda genelgesi var. Bu genelge çerçevesinde bizim derli toplu ve bütün galericilerin bir arada olduğu bir galeri sitesi yapmamız şart oldu. Biz de bunun adımlarını bir yıldır yapmaya çalışıyoruz. Bu çalışmamızda da son noktaya geldik. Galericilerimiz hep Kozlu Yolu üzerinde olmak istedi. Ama oralarda yer yok. Tüm galericilerimize satış imkanı sağlayacak ve büroları ile bir galericiler sitesi yapacağız. Çınartepe Mahallesi´nin Demir Ambarları bölgesindeki 25 bin metre karelik alana terminal artı oto galeriyi yaparak esnafımızı rahatlatacağız.
Alanın 20 bin metre karesi TTK´nın, 5 bin metre karesi de hazinenin. TTK´nın arsasına şehir terminali yapmayı, hazinenin arsasına da galeri yapmayı düşünüyoruz. Bunun projesi kesinleşmedi, şimdilik maket halinde inceliyoruz.
Bu proje sadece oto galeri projesi değil. Projenin bütünlüğü terminal artı oto galeri. Terminal binamızı Demir Ambarlarındaki geniş alanda ve önündeki oto parkıyla yaklaşık 25 bin metre karelik alanda hem terminal sorununu hem de oto galeri sorunu birlikte çözeceğiz. Bu çok büyük bir tesis olacak ve şehri kötü görüntüden kurtaracağız. Bu işin hızlanması için bu hafta veya önümüzdeki hafta terminaldeki işletmeci arkadaşlarımızla da bu konuyu konuşacağız. Aynı zamanda eski terminalimizin köhneliğini kaldırmak için çalışmalara da başladık.
Eski terminalin dış cephesini giydirip, çatısını çökeceğiz ve içerideki bilet kesiş gişelerini iyileştiriyoruz. Artık bu çalışmalarımız bittiğinde batı veya doğu terminali gibi iki terminal de olabilir. Ya da sadece Demir Ambarları´na tek terminal de yapabiliriz. İyileştireceğimiz eski terminalde belki kültür sanat merkezi veya başka amaçlıda kullanılabilir. Buna karar vermiş değiliz.
Mevcut terminalimizi bu yaz iyileştireceğiz. Çünkü orası artık çok kötü bir durum haline geldi. Biz bu projeyi bir an önce şehre kazandırıp Ankara istikametini şenlendirmek istiyoruz. Projenin başlaması mülkiyete bağlı. Biz bu projeyi üç yıl içinde bitirmeyi düşünüyoruz&[#]8221; dedi.
Zonguldak Oto Galericiler Kooperatifi Başkanı Mustafa Özcan ise projenin güzel bir proje olduğunu ve hayırlı olmasını diledi.
Zonguldak´ta toplam 25 oto galeri işleten esnafın bulunduğunu belirten Başkan Özcan; &[#]8220;Biz bu projenin oluşmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu 5 senelik bir sürek içinde gelişti. Sayın başkanımızda bu konuda bir adım atarak hazırladıkları maket projeyi çıkardı karşımıza.
Zonguldak´ta toplam 25 oto galeri işleten esnafız. Projede insanlar çocuklarıyla rahat bir şekilde alışveriş yapacaklar. Ben bütün arkadaşlarımız adına başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu çok güzel bir proje inşallah şehrimize hayırlı olur&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi