Ziyarette konuşma yapan Zonguldak Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, &[#]8220;Bizim bölgemizde 1990 yılından buyana göç havası var. Bu göçün sebebi işsizlik. Bu bölgenin can damarı dediğimiz Filyos Projesi yıllardır hayata geçemedi. Eğer bu proje hayata geçerse göçler de, işsizlikte bitecek. Kalkınma ajansının burada kurulması çok önemli. Filyos projesinde kalkınma ajansının çok büyük bir önemi olacaktır. Filyos&[#]8217;ta birçok alan kamulaştırılıyor. Kalkınma ajansı da o dönemde öncülük yapacaktır. Sivil toplum örgütlerinin de sizlere destek vermesi gerekiyor. Ben bu kalkınma ajansımızın bölgemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.
Daha sonra ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel, &[#]8220;Bizim kalkınma kurulumuz 100 kişidir. 24 kişilik bir ekibimiz var. Temsilcilerimiz var. Bölgelerin bölgelerle gelişmiş farklılıklarını kaldırmak. Kalkınma ajansımız 549 sayılı kanunla kuruldu. Kalkınma ajansı 2006 yılında kuruldu. İzmir ve Çukurova&[#]8217;da plot kalkınma ajansı kurulmuş. 26 tane kalkınma ajansı kurulmuştur. Şuanda burada örgütlenmemizi tamamlıyoruz. Yatırım destekli ofisler kurulacak. Bunlar Bartın ve Karabük&[#]8217;te kuracağız. Yatırım destekli ofislerin kurulma amacı bölgede yatırım yapmak isteyen kişilere yardım yapmak için kurulacak. Diğer bir amacımız bölgeyi ilgilendiren her konuyu incelemek ve bu doğrultu da bölge planımızı hazırlamaktır. Buradaki amacımız insanların projelerine destek olmaktır. Herkesin bizi tanımasını ve bizlerle görüş alış verişinde bulunmasını istiyoruz&[#]8221; dedi.
Bartınlılar Derneği Başkanı Şenol Çakar ise &[#]8220;Sizlerle bilgi alış verişinde bulunmak için ziyarette bulunduk. Bu bölgede Allah sizi Zonguldak halkına başarılı kılmaya ve hizmet etmeye muhafak kılsın. Görevinizde başarılar diliyorum ve kalkınma ajansının bölgemize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.
Başkanlar, ardından EML Ar-Ge Robot Ekibi&[#]8217;nin sergisini ziyaret ederek başarı diledi.
Editör: Pusula Gazetesi