2003-2007 yılları arasında Karaelmas Üniversitesi´nin desteğiyle Zonguldak Kömür Havzasının tarihi, sosyal ve ekonomik gelişimi projesini hazırlayan Koca, üniversiteden en çok Kozlu´nun faydalanacağını söylüyor.


Adaylık konusunda Kozlu´nun önünü açacak projeler geliştirdiği için kendisini şanslı gören Koca, Milletvekilleri ve Parti teşkilatının da desteğini bekliyor.


Kozlu´da istihdam başta olmak üzere bir çok proje geliştireceğini belirten Koca; "Bu projenin Kozlu ile ilgili olan bölümünü yeniden projelendirerek, Kozlu´nun kalkınması, gelişmesi değişimine yönelik çalışmaları sosyal projeler ve yatırım projeleri var. Bu projelerde sosyal rehabilitasyon ve sosyal restorasyon şeklinde Kozlu´da değişimi gerçekleştirmeyi amaçlıyorum. Bu çerçevede özellikle ilk etapta bin 800 kişilik istihdam yaratılacaktır. Kozlu´da 15 bin civarında emekli yaşıyor. Bu emeklilerin sağlık ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla üniversiteyle birlikte sağlık projesini hayata geçirmeyi amaçlıyorum. Yaşlılara, evlerinde tedavi görmesi gereken çok zor durumda kalan insanlarımıza yönelik bir proje. Yine aynı şekilde yaşlı ve engellilere yönelik hobi bahçeleri oluşturarak onların üretim yapmalarını sağlamakla ilgili rehabilitasyon projemiz var. Kozlu´nun dere girişinde bin kişilik bir kongre merkezi ve akvaryum kafeler planlıyoruz. Kozlu deresi ıslah projesi çerçevesinde bunları yapmayı amaçlıyoruz. Şu anda boş olarak bekletilen sahildeki yeşil alanda Milli Egemenlik Köksal Toptan Parkı projemiz var. Bu projeyle de 1923´ten bu yana Zonguldak Milletvekilliği yapan kişilerin biyografi ve büstlerini bu parkta görebileceğiz. Bu sayede Kozlu´yu hem Türkiye´ye hem de dünyaya açmış olacağız. Bu Milletvekillerinin yurdun dört bir yanında ve yurt dışında bulunan akrabaları ve çocukları var. Ayrıca ahşap tekne ve fiberglas yat üretimi konusunda istihdam sağlayıcı projemiz var. İstanbul´dan Hopa´ya kadar Karadeniz sahillerinde deniz araç ve gereçlerinin makine ve techizatlarını satan, onların bakım ve onarımız yapacak büyük bir teknopark yapımını gerçekleştireceğiz. Bu proje sayesinde 800 kişilik istihdam sağlanmış olacak" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi