Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri,
sanayi sitesi mevkiinde boş bir arazide bulunan hurda görünümlü kamyon içerisinde motorin dolu kaplar ve bidonların olduğunu tespit etti. Buluntu motorinin hırsızlık malı olabileceği ihtimali üzerinde duran emniyet ekipleri, ilçe genelinde taşımacılık işi ile uğraşan bazı araç sahiplerinin ucuz motorin satın aldığı bilgisine ulaştı. Yapılan araştırmalarda araçlarından motorin çalınan müştekilerin ilk aşamada herhangi bir müracaatta bulunmadıkları, söz konusu kişilerin daha sonra kendilerine ait 4 kamyon
ve kamyonetten yaklaşık 600 litre motorin hırsızlığı olduğunu beyan ettiği görüldü. Bunun üzerine emniyet ekiplerince motorin muhafaza altına alındı. Emniyet ekiplerince çalıntı motorini alan şüpheliler A.Ö., M.G., A.A., E.T., E.K., Ş.A., Y.G. ve B.C. hakkında yasal işlem başlatıldı. Araştırmalar neticesinde motorin hırsızlığını gerçekleştirdiği tespit edilen Y.Y. yakalanarak adli mercilere sevk edildi.
Şahıs yapılan duruşmanın ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşları meydana gelebilecek hırsızlık olaylarına karşı daha duyarlı olmaları ve şüpheli şahısları 155 Polis İmdat telefonuna bildirmeleri konusunda uyardı.
Editör: Pusula Gazetesi