2008 yılında çıkan kanun ile Zonguldak´ta yaklaşık 5 bine yakın çocuk işçi bildirimi yapıldığını belirten Muharrem Demirci, bu konuda denetimler yaptıklarını anlattı. Çocuk işçi bildirimi yapılanlardan ilk önce 0-15 yaşındakileri incelediklerini dile getiren Demirci, böylelikle fiili çalışmayan çocukların çalışmalarının iptal edileceğini söyledi.
Zonguldak´ta sosyal güvenlik bilincinin vatandaşlarca iyi algılandığından en fazla çocuk işçi bildiriminin Zonguldak´ta yapıldığını belirten Muharrem Demirci, şöyle konuştu: "Zonguldak´ta yaklaşık 2008 yılında 5 bine yakın çocuk işçi bildirimi yapılmıştır. Çocuk işçi bildirimi yapılanlardan ilk önce biz 0-15 yaşındakileri inceledik. Bununla ilgili 330 çocuğun çalışmalarını iptal ettik. Yasal olmayan yollardan hak kazanmışları önlenmiş oldu. Daha sonra 15-18 yaş denetimleri yapılacak. Fiili çalışmayan
çocukların çalışmaları iptal edilecektir. Bununla da çalışmadığı halde çalıştı gösterilen çocukların çalışma bildirimleri de iptal edilecektir. Zonguldak´ta her konuda olduğu gibi sosyal güvenlik bilinci yerleştiğinden diğer illere göre Zonguldak´ta fazla çocuk bildirimi yapılmıştır. Elimizdeki imkanlara göre her konuda olduğu gibi bu konuyla da haksız yere kanundan yararlanmak isteyenler için çalışma yapıyoruz."
SGK Zonguldak İl Müdürü Muharrem Demirci, çocuk işçilere yönelik inceleme ve çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Editör: Pusula Gazetesi