Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Peyzaj Mimarları Odası Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Görevlisi Doktor Mustafa Artar, Amasra&8217;da kurulması düşünülen termik santrale karşı oluşturulan, Bartın Platformu&8217;nun yanında olduklarını söyledi. Platformun www.bartinplatformu.org adlı internet sitesinde başlattığı &8216;termik santrale karşı hayır&8217; konulu imza kampanyasına destek çağrısı da yapan Doktor Artar; &8220;TMMOB Peyzaj Mimarları Odası olarak; dikkatle takip ettiğimiz ve arazi kullanım kararları yönünde olağanüstü bir peyzaj alanı üzerinde, tahribatı hepimizce bilinen olumsuz gelişmeye hemen itiraz ettiğimiz "Amasra´ya Termik Santral kurulması" çalışmaları tekrar gündemdedir&8221; dedi. .

Mücadelede tek çatı altındayız

Mücadelenin platform çatısı altında sürdürüleceğini kaydeden Doktor Artar; &8220;TMMOB Peyzaj Mimarları Odası üyeleri olarak; "Amasra´ya yapılacak bir termik santralin çevreye, insan sağlığına ve Bartın ekonomisine zararlı olacağını düşünen kurum ve kişileri bir araya getiren 9 Nisan tarihli toplantı sonucunda kurulan Bartın Platformu&8217;nun yanında yer alama kararı almış bulunmaktayız. Bartın Platformunun yapmış olduğu Termik santrale karşı yapılacak olan toplumsal ve hukuksal mücadele artık bu platform çatısı altında yürütülecektir. Bartın´ın geleceğinin karartılmasına izin vermeyecek bütün vatandaş ve kurumları bu platforma katılma çağrısını tüm üyelerimizle paylaşmak istedik&8221; diye konuştu.

İmza kampanyasına bekliyoruz

Doktor Mustafa Artar; &8220;Platform; yapımcı şirketi, mevzuata ve mevcut planlara aykırı olan, Bartın halkının havasına, suyuna ve toprağına kasteden, Bartın´daki turizmi, tarımı, ormancılığı, balıkçılığı ve sağlıklı yaşamı bitirecek olan termik santral yapma ısrarından vazgeçmeye, kömür çıkarma konusunda samimiyse kömür üretimi için daha ciddi çalışmalar yapmak yönünde yapmış olduğu çağrıya ve açmış oldukları imza kampanyasına destek vermeye davet etmektedir. Bu mücadelede platformun yanında olan, Amasra&8217;nın geleceğine, doğasına sahip çıkmak isteyen herkesi www.bartinplatformu.org adlı internet sitesine başlatılan kampanyaya destek vermelerini bekliyoruz&8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi