Zonguldak´ın Devrek ilçesi Kaymakamı Hüseyin Öner´in başkanlığında iki köy muhtarı ile iki il genel meclis üyesinin görev yaptığı Köylere Hizmet Getirme Birliği´nin seçimi Atatürk Kültür Merkezi´nde yapıldı. 2010 yılında bir yıl süre ile görev yapacak olan birlik üyelerinin seçiminde Devrek ilçesinin 78 köyünün seçilmiş muhtarları ile 4 il genel meclis üyesi oy kullandı. Seçimine saygı duruşunda ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı. Kaymakam Öner, kaynaklarının ve imkanlarının kısıtlı vaziyette olduğunu belirterek, &[#]8221;Bu yılki KÖYDES programımız netleşti. Geçen yıl ki oranda bir ödenekle sizlere hizmet vereceğiz. İmkanlarımız kısıtlı vaziyette olduğundan bu yıl köylerimizin en acil ihtiyaç duyulan sorunlarını öncelikli olarak çözmeye çalışacağız&[#]8221; dedi.
Birlik Meclis Başkanlığını yapmakta olan Kaymakam Öner, 2009 yılının faaliyet raporunu okuduktan sonra muhtarların oylarına sundu. Faaliyet raporu muhtarların oybirliği ile kabul edilerek onaylandı. 2009 yılı birlik idare kesin hesap raporunda okunup görüşülüp muhtarların oyları ile karara bağlanmasından sonra birliğin seçimlerine geçildi. Divan Başkanlığını Kaymakam Öner´in yaptığı seçimlerde katip üyeliklerini de Hatipler köyü muhtarı Mustafa Taşçı ile Nizamlar köyü muhtarı Özcan Aldıbaş seçildi. İki il genel meclis üyesi ile iki köy muhtarının seçileceği köylere hizmet getirme birliğine AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Nazmi Öksüz aday olmazken AK Parti´nin diğer iki il genel meclis üyesi Vacit Durdubaş, Şahin Aldıbaş ile CHP´li İl Genel Meclis Üyesi Bekir Kayaaltı aday oldu. Muhtar olarak ise Ali Osman Çekirdekçi, Cemal Özdal, Mustafa Karakaş ve Mehmet Emin Kurukavak aday oldular. Çarşaf liste ile gidilen seçim sonucunda, Vacit Durdubaş 69, Şahin Aldıbaş 53, Bekir Kayaaltı 18, Ali Osman Çekirdekçi 54, Cemal Özdal 35, Mustafa Karakaş 41, Mehmet Emin Kurukavak 18 oy aldı.
Seçimlerin sonucunda Devrek ilçesinde 2010 yılında Köylere Hizmet Getirme Birliği´nde görev yapacak olan üyeler ise, Vacit Durdubaş, Şahin Aldıbaş, Ali Osman Çekirdekçi ve Mustafa Karakaş´tan oluştu.
Editör: Pusula Gazetesi