Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin kongresi Zonguldak Belediye Nikah Salonu&[#]8217;nda gerçekleştirildi. Kongreye, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, Zonguldak Baro Başkanı Av. Kerem Ertem, MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, Türkiye Kamu-Sen Başkanı Salih Alemdar, DP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Karagüzel, Esnaf Odaları Başkanı Muharrem Coşkun, ADD Başkanı Av. Sabri Yavuzyılmaz, Bartınlılar Derneği Başkanı Ahmet Ardıç, Devrek Gökçebey yönetim kurulu üyesi Cevdet Cin, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Türk Ocağı Başkanı Erol Şeref, CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, TDH Zonguldak Temsilcisi Harun Akın, TDH Merkez İlçe Başkanı Ömer Çamur, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Belediye İş Sendikası Başkanı Cavit Zülfikar, Bakkallar Odası Başkanı Şükür Küçükali, Ziraat Odası Başkanı Hasan Kabarık, Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve gazeteciler katıldı.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Başkan Atilla Öksüz, &[#]8220;Öncelikle bu derneğin kuruluş fikrini ortaya atan arkadaşlarımızdan başlayarak, bugüne kadar emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, dostlarımıza teşekkür ediyorum. Biz gazeteciler, her işi anlarız, her işi biliriz. Adamın cebinde parası vardır, ona nasıl yatırım yapacağını anlatırız. Belediye başkanına kentin nasıl yönetmesi gerektiğini anlatırız. Hukukçuya hukuk dersi veririz. Valiye kenti nasıl yöneteceğini anlatırız. Ancak, nedense kendi işlerimizi yapmakta pek başarılı olamayız. Genelde okumaz, araştırmaz ve yeterince sorgulamayız. Gazetecilik görevini yaparken olayları ve gelişmeleri doğru algılayıp, doğru yorumlayıp aktarmak zorundayız. Bu yüzden her şeyi bilen değil her şeyi doğru algılayan, okuyucuyu doğru bilgilendiren kişiler olmak zorundayız. Gazetecilik çok saygın bir meslektir, ancak yıllar içerisinde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle bu gün ne yazık ki güven kaybetmiş bir durumdadır. Karaelmas Gazeteciler Derneği olarak 8 yıldır bu olumsuzluklarla mücadele ediyoruz. Samimi bir şekilde öncelikle kendi öz eleştirimizi yapmamız gerekiyor. Bizler bu öz eleştiriyi yapabilirsek, kamuoyunun bizlere ve bizlerin de birbirimize bakışı değişecek, saygısı ve güveni artacaktır. Kamuoyu, siyasetçiler, bürokratlar, demokratik kitle örgütleri, medyanın kişi ve hak ve hürriyetlerine daha saygın yayıncılık yapmasını isterken, kendilerinin de sorumlu olduklarını unutmamalıdır. Medya, daha güvenilir olacaksa, bunda herkese görev düşüyor. Bizler, mesleki eğitim çalışmalarının yanı sıra, mesleki vefa duygusunu da geliştirme çabasındayız. Gazeteci büyüklerimiz, geçmişte ne kadar karşı karşıya gelseler de, bizler için onların yaşadığı tecrübeler, önemlidir. Bunlardan en iyi şekilde yararlanmak istiyoruz. Mesleki eğitim, meslek ahlakı, duyarlılığımızın yanı sıra kentsel, kültürel ve sosyal sorunların çözümünde de aktif rol aldık. Bundan sonra da kendimizi, derneğimizi ve Zonguldak&[#]8217;ı geliştirme çabasıyla çalışmaya devam edeceğiz. Geçmiş yönetim kurulunda görev alanlara teşekkür ediyor, yeni yönetim kurulunda görev alacaklara başarılar diliyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.
GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu da konuşma yaparak, kongrenin hayırlı olmasını diledi. Muslu, &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) hizmetlerde öncülük yapmışlardır. Birçok getirilen hizmetlerde KGD&[#]8217;nin imzası vardır. Basın olmazsa olmazlarımızdandır. Zonguldak&[#]8217;taki basın arkadaşlarımız zor şartlar altında işlerini yaptıklarına inanıyorum. Bölgemizde, ilimizde sıkıntılar ve sorunlar var. Zonguldak her zaman taşkömürüyle anılıyor. Türkiye taşkömürü yaşamaya devam etsin. Bizler elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Termik santralle ilgili görüşlerimizi söyledik. TTK&[#]8217;nın burada olmasından dolayı termik santral buraya kuruldu. Bizler kurumların özelleştirilmesini istemiyoruz. Kongrenizin hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.
CHP İl Başkanı Osman Yayla ise &[#]8220;Basınımızın Zonguldak&[#]8217;ta çok büyük çalışmaları oldu. Arkadaşlarımızın çabalarına inanıyorum. Türkiye&[#]8217;nin, bölgemizin, şehrimizin sorunları çoktur. Zonguldak&[#]8217;ın yaşaması kömüre bağlıdır. ÇATES tabi ki Zonguldak&[#]8217;ta olmalı ve Zonguldak&[#]8217;ta kalmalıdır. İktidarı ve muhalefetiyle biz hepimiz Zonguldaklıyız. ÇATES Zonguldak&[#]8217;ta kalmalıdır. Zonguldak Türkiye sanayisine senelerce hizmet verdi ve sırtlandı. Demokrasi çatısı altında yaşayacaksak basının değerini bilmeliyiz. Ekonomik açıdan basınımıza destek olunmalıdır. Bize düşen bir görev varsa elimizden geleni yapmaya hazırız&[#]8221; şeklinde konuştu.
TDH Zonguldak Temsilcisi Harun Akın, Zonguldak&[#]8217;ın ülkeye çok emekler verdiğini söyledi. Kongrenin hayırlı olmasını dileyen Akın, &[#]8220;Demokrasimize enine boyuna baktığımız zaman karşımıza basın çıkıyor. Gazetecilik mesleği çok önemlidir. Her şeyi basınla birlikte yapıyoruz. Çok önemli ve mukaddes görev yapıyorlar. Zonguldak&[#]8217;ımız bu ülkeye çok şeyler verdi. Zonguldak madeniyle Türkiye&[#]8217;de nam salmıştır. Geçmişi unutursak geleceğimizi çizemeyiz. ÇATES&[#]8217;in satışını engellemeyiz. Bunu görerek bir duruş sağlarsak daha fazla yardımcı oluruz. Bu konuları bir masa başında oturarak hep beraber değerlendirmeliyiz. Ayrı bir duruş sergilemeliyiz. Kongrenizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.
Ulusal ve yerel basının objektif yayıncılığını her zaman desteklediklerini dile getiren AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, &[#]8220;Çok eleştiren bir toplumuz. Özellikle ÇATES ve TTK kurumları üzerinde duruluyor. Ben ÇATES&[#]8217;in özelleştirilmesine değil yabancıların almasına üzülürüm dedim. Şehrimiz için yapılacak yatırımlar için tabi ki bir araya gelelim. Hep birlikte bu şehir için bir şeyler yapalım. Zonguldak&[#]8217;taki yerel ve ulusal basının yapmış olduğu objektif yayıncılığı her zaman destekliyoruz. Çok önemli bir görev yapıyorlar. Kongrenizin hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise, &[#]8220;Zonguldak çok zor bir şehirdir. Zonguldak sanayileşmiş bir şehir. Bizlerin çok çalışması ve üretmesi gerekiyor. Zonguldak&[#]8217;ın acil değişime ve dönüşüme ihtiyacı var. Projeler üretmemiz lazım. Basınımıza görevlerinde başarılar diliyor ve kongrenizin hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, &[#]8220;Artık ben bunu dedim devri değil, ben bunu yaptım devri gelsin artık. Burada herkes suçlu, hatalıdır. Zonguldak battı. Kongrenin hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.
Gazeteciler adına Bedri Erel&[#]8217;in konuşma yapmasının ardından söz alan TGC Zonguldak Temsilcisi Osman Sav, &[#]8220;KGD, kuruluşunda üç ilkeyi prensip edindi. Birincisi, asli işi gazetecilik olanları üyedir yapmak. İkincisi mesleki ve sosyal faaliyetleri yapmaktır. Üçüncüsü ile başkanının ölesiye kadar değil iki dönem seçilmesidir. Bu ilkelere uyduk. KGD, birçok yerde örnek gösterilir hale geldi. Zonguldak bölge sorunlarına duyarsız kalamadık. Bir özelliği de başkan ve yöneticilerinin gerçek gazetecilerin olduğu bir dernektir. Zonguldak&[#]8217;ın sorunlarına duyarsız kalamazdık ve kalmadık. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.
Yönetim Kurulu faaliyet raporu ile denetim kurulunun raporunun okunmasının ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Yaşar Atilla Öksüz güven tazeledi.
Editör: Pusula Gazetesi