Irak Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği ve Kerkük Vakfı yöneticileri bir grup öğrenciyle birlikte Bartın&8217;a geldi. Belediye Dinlenme Evi´nde Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ile bir araya gelen heyet, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü, yaptığı konuşmada, Irak Kültür ve Dayanışma Derneği´nin düzenlediği gezi çerçevesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı, Bartınlılar ile kutlamak için kente geldiğini söyledi.

Bartın&8217;da çok imkan var
Bartınlılarla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Hürmüzlü: &8220;Irak Türklerinden oluşan ve ülkemizde farklı üniversitelerde eğitim gören genç arkadaşlarımızın çalışmalarına katkı vermek istiyorum. Bundan da gayet mutluyum. Bartın´da atıl kapasitelerin değerlendirebileceği birçok imkan var. Özellikle el sanatlarının bütün ülkeye tanıtılması gerekir. Bu bakımdan ciddi çalışmalar yapılması gerektiğine inanıyorum&8221; dedi.


Heyet teşekkür etti


Hürmüzlü; &8220;Bizim de desteğimiz olabilirse mutlu oluruz. Bunu arkadaşlarımızla görüşeceğiz&8221; diye konuştu. Kerkük Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Suphi Saatçi de kentte kendilerini büyük bir misafirperverlikle karşılayan Bartın heyetine teşekkür etti. Saatçi´nin Irak Türkmenleri ile ilgili çeşitli kitap ve dergiler hediye ettiği Belediye Başkanı Akın da heyet üyelerine tel kırma işlemeli çay tepsisi takdim etti.

Editör: Pusula Gazetesi