Bartın&8217;da sivil toplum örgütü ve partiler tarafından oluşturulan termik santral karşıtı platformdan dün yapılan açıklamada, &8220;Hema Endüstri A.Ş.&8217;ye bir kez daha termik santralden vazgeç ve kömür üretimi için daha ciddi çalışmalar yap&8221; çağrısında bulundu. Platform bütün vatandaşlarla kurum ve kuruluşları da kendisine katılmaya davet ederken, yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;


Geleceğimize sahip çıkalım


Amasra&8217;ya yapılacak termik santralin çevreye, insan sağlığına ve Bartın ekonomisine zararlı olacağını düşünen kurum ve kişileri bir araya getiren 9 Nisan tarihli toplantı sonucunda "Bartın Platformu" kurulmuştur. Termik santrale karşı yapılacak olan toplumsal ve hukuksal mücadele artık bu platform çatısı altında yürütülecektir. Bartın´ın geleceğinin karartılmasına izin vermeyecek bütün vatandaş ve kurumları bu platforma katılmaya çağırıyoruz.

Santralden vazgeçsinler


Bizler; yapımcı şirketi, mevzuata ve mevcut planlara aykırı olan, Bartın halkının havasına, suyuna ve toprağına ortak olarak Bartın´daki turizmi, tarımı, ormancılığı, balıkçılığı ve sağlıklı yaşamı bitirecek olan termik santral yapma ısrarından vazgeçmeye, kömür çıkarma konusunda samimiyse kömür üretimi için daha ciddi çalışmalar yapmaya çağırıyoruz.

Editör: Pusula Gazetesi