AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, MHP&8217;nin Şehit Aileleri ve Gaziler için verdiği araştırma önergesinin gündeme alınması ile ilgili TBMM&8217;ne sunduğu Grup Önerisi hakkında söz aldı. Tunç konuşmasında; &8220;Anayasa Değişikliği çalışmalarını engellemek için bu konuyu öne sürmek doğru değildir. Meclisin sabahlara kadar çalıştığı Anayasa Değişiklikleri görüşmelerinin arasına bu konunun sıkıştırılması uygun olmayacaktır. Anayasa Değişikliğinin 1. maddesinde Şehit Aileleri ve Gazilerimiz için pozitif ayrımcılık getirildi. Ancak MHP bu maddeye de ret oyu vermiştir. İkinci turda MHP&8217;nin bu hatasını telafi etmesi gerekmektedir&8221; dedi.




Haklarını ödeyemeyiz




AK Parti&8217;nin, her alanda olduğu gibi, özellikle sosyal politikalarda da önceki iktidarlarla kıyaslanamayacak önemli icraatlara imza attığını belirten Tunç; &8220;Şehit aileleri ve gazilerimizle ilgili olarak son derece hassas davranarak, onların 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu´ndan doğan haklarını iyileştirdik. Şehit aileleri ve gazilerimize yeni sosyal güvenlik sisteminden dolayı yeni haklar sağladık. Sağlık yardımları, burs ve eğitim yardımları, konut yardımları, vergi muafiyetleri sağladık. AK Parti döneminde çıkarılan kanunla 10 binin üzerinde şehit yakını ve gazimizi işe aldık, Bu vatan için canını feda eden şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize ne yapsak azdır, haklarını ödeyebilmemiz mümkün değildir&8221; diye konuştu.




Gündeme almak mümkün değil




MHP&8217;nin vermiş olduğu araştırma önergesinin Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündeminde olduğunu belirten Milletvekili Tunç; &8220;Bu konunun gündeme alınması Türkiye Büyük Millet Meclisinde Anayasa değişikliği görüşmelerine devam edilecek olmasından dolayı mümkün olamamaktadır. Böylesi önemli bir konunun Türkiye Büyük Millet Meclisinin sabahlara kadar çalıştığı yoğun Anayasa değişikliği çalışmalarının arasına sıkıştırılması da uygun olmayacaktır&8221; şeklinde konuştu. Anayasa değişikliğinin 1´inci maddesinin, şehit aileleri, gaziler ve özürlülerle ilgili olduğunu belirten Milletvekili Tunç; Şehit ailesi ve gazilerin sosyal devlet ilkesinin bir gereği olarak daha iyi korunması ve gözetilmesi için Anayasa´nın 10´uncu maddesinde değişiklik yapan teklifinin 336 oyla kabul edildiğini kaydetti.


MHP ilgili maddeye oy vermeli


Milletvekili Tunç; &8220;Buna göre Anayasa´mızın 10´uncu maddesinin ikinci fıkrasına eklenen fıkra ile &8216;Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz&8217; hükmü getirilmektedir. Bu maksatla &8216;alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz&8217; cümlesi eklenerek, şehit ailesi ve gazilerimiz için pozitif ayrımcılık Anayasa´mıza girmektedir. Keşke bu madde araştırma önergesi veren MHP´li Milletvekillerimizin de destek oylarıyla geçseydi. Ancak, bu fırsat hâlâ vardır. İkinci tur görüşmelerde bu hassasiyetin gösterileceğini ümit ediyor ve bunu bekliyoruz&8221; ifadesini kullandı.


Kamer Genç&8217;e tepki gösterdi


AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Milliyetçi Hareket Partisi grup önerisi hakkında konuşmak için kürsüye çıkmadan, kendisinden önce söz alan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç&8217;i de eleştirdi. Milletvekili Yılmaz Tunç; &8220;Sürekli olarak bu meclisin huzurunu bozan, iftira ve hakaret cümleleriyle bu kürsüyü sürekli olarak işgal edip, kirleten şahsı kınıyorum. Bu iftiralara hiç cevap vermeye bile gerek duymuyorum&8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi