Törenlerin sonunda özel bir ilköğretim okulu öğrencileri, barışı simgeleyen beyaz güvercin uçurdu.
Çaycuma ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sabah yapılan sembolik makam teslim töreni ile başladı. Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı, İlçe emniyet Müdürü, İlçe Milli eğitim Müdürü ve Sağlık Grup Başkanı makamlarını çocuklara devretti. Çaycuma Kaymakamlığı makamına geçen Barbaros Kutlutaş İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencisi Senanur Şıklı, Çaycuma&[#]8217;da kültür sanat etkinliklerine daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirtti.
Cumhuriyet Başsavcısı Asım Özsaraç&[#]8217;ın makamına ise Özel Çaycuma İlköğretim Okulu öğrencisi Çağakan Sarı geçti.
Milli Eğitim Müdürlüğü makamına Atatürk İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencisi Volkan Özdemir geçti.
COŞKULU KUTLAMA
Törenler, halkın da katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı. Hükümet konağından Atatürk Anıtı önüne kadar bando eşliğinde yürüyen protokol üyeleri ve öğrenciler Atatürk Anıtına çelenk koydu. Çelenk koyma töreninin ardından Çaycuma Şehir Stadında öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sergilendi. Kutlamaları izlemek üzere Çaycuma İlçe Stadı&[#]8217;na akın eden vatandaşlara stadın tribünleri yetmedi. Büyük coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı&[#]8217;nda İlçe Stadı, minik ellerde dalgalanan Türk Bayrakları ile doldu taştı. Kompozisyon, resim, Futbol turnuvası, masa tenisi, Küçük Kızlar Hentbol, Yıldız Kızlar Hentbol, Küçükler Satranç, Yıldızlar Satranç, Yıldız Kızlar Voleybol, Küçük Erkekler Kros, Yıldız Kızlar Kros yarışmalarında dereceye girenlere Kaymakam Hasan Yaman, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Cumhuriyet Başsavcısı Asım Özsaraç, Garnizon Komutanı Bayram Kayıkçı tarafından verildi.
Tören başlangıcında Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili konuşma yaptı.
Ailelerin kutlamaları yoğun ilgi göstermesi nedeniyle Stadın arka kapısı açılarak stada giremeyen vatandaşlar saha içine alınmak zorunda kalındı. Gösterileri kale arkasında izleyen vatandaşlar zaman zaman törende görev yapan öğretmenlerin işini zorlaştırdı.
BEYAZ GÜVERCİN UÇURULDU
Minik öğrencilerin okuduğu şiirler ise tribünleri dolduran binlerce Çaycumalıyı coştururken öğrencilerin flüt eşliğinde çaldıkları Gençlik Marşı ayakta alkış aldı. Çaycuma&[#]8217;daki okulların flüt ve bando takımıyla çaldıkları gençlik marşı ve &[#]8220;Biz Atatürk Gençleriyiz, sesimiz onun sesi&[#]8221; pankartı kutlamaların sürprizi olurken, Özel Çaycuma İlköğretim Okulu hazırladığı gösterinin sonunda gökyüzüne Barışı simgeleyen beyaz güvercin ve kırmızı beyazlı balonlar uçurdu.
Tören tüm okulların ortaklaşa hazırladığı koreografi ile sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi